ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Τούρκος Πρόξενος της Θεσσαλονίκης στον Καπνικό Σταθμό: “Τιμή μου που σας γνώρισα από κοντά”

Τις εγκαταστάσεις της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης στον Καπνικό Σταθμό επισκέφθηκε στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Εφε Κευλάν. Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να δει από κοντά τη συλλογικότητα που αντέδρασε τόσο άμεσα και τόσο οργανωμένα στην πρόσκληση για βοήθεια και φυσικά, όπως είπε στον επικεφαλής της ομάδας Ηλία Τσολακίδη, να ευχαριστήσει μέσα από τα βάθη της καρδιάς του όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα. Μάλιστα ο κ. Κευλάν ανέφερε ότι ανάμεσα σε όσους συνεργάστηκαν με το Τουρκικό Προξενείο η Εθελοντική Ομάδα ήταν αυτή που ξεχώρισε και με τη συνεχή ροή και με την ποσότητα του ανθρωπιστικού υλικού.

Μιλώντας στην κάμερα του OlympusMera.gr ο Γενικός Πρόξενος ανέφερε:

Εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τις θερμές μου ευχαριστίες για τη βοήθεια που προσφέρετε στους πληγέντες από το σεισμό. Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα να συναντήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους προσωπικά, τη δουλειά και την υποστήριξη τους. Δουλεύουμε χέρι με χέρι για να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους που έχουν τόσο πολύ ανάγκη. Είναι μια συγκλονιστική στιγμή στην επαγγελματική μου καριέρα , αυτό που βιώνουμε. Είμαι πραγματικά συγκινημένος και ελπίζω για τη διαρκή φιλία των χωρών μας. 

Αυτό που σημείωσε ο κ. Κεϋλάν είναι υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε φάρμακα και μάλιστα οι εθελοντές παρέδωσαν αρκετά κουτιά με φάρμακα τα οποία πήρε μαζί της η αποστολή του Προξενείου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσολακίδη έχουν παραδοθεί ήδη 1200 κουβέρτες ενώ πραγματοποιήθηκαν πολλές μεταφορές με πράγματα την ίδια στιγμή που στον Καπνικό Σταθμό οι εθελοντές συνεχίζουν να κατηγοριοποιούν και να πακετάρουν οι προσφορές που έρχονται καθημερινά εκεί.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα