ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα την 23η Ιανουαρίου στην Ομώνυμη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή μονή, η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Διονυσίου του εν Ολύμπω. Ιδιαιτέρως ελάμπρυνε την πανήγυρι η παρουσία του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχου, του Σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Σαράντα Εκκλησιών κ.κ. Ανδρέου.


Επίσης παρευρέθησαν ο εκπρόσωπος του πατριάρχη Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. κ. Θεοφύλακτος, ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. κ. Γεώργιος και ο επίσκοπος Νειλουπόλεως κ. κ. Νικόδημος του πατριαρχείου Αλεξάνδρειας. Η εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων βουλευτής κ. Άννα Μάνη, Η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Λιτοχώρου κύριος Βαγγέλης Γερολιόλιος, ο κύριος ταξίαρχος ο κύριος διευθυντής της Αστυνομικής διεύθυνσης Πιερίας. Και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών δυνάμεων.


Στην ομιλία του καθηγουμένου της ιεράς μονής πατρός Μαξίμου, όσο και πολλών άλλων εκπροσώπων της πολιτείας, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναστήλωση της παλιάς ιεράς μονής του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο. Ιδιαιτέρως ο Άγιος καθηγούμενος ευχαρίστησε για την συμβολή στην αναστήλωση της υπουργού πολιτισμού κυρίας Μενδώνη και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα.


Τέλος πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να προσκυνήσει και να ζητήσει την ευλογία του Αγαπημένου Αγίου Της Πιερίας Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα