ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου | Οι τελικές προετοιμασίες, οι προσκεκλημένοι και το λαϊκό προσκύνημα

Τρισάγιο σε στενό κύκλο τέλεσε η οικογένειά του για τον τελευταίο αποχαιρετισμό

Κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο οι προετοιμασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου την Δευτέρα.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι. Νωρίτερα, από τις 06:00 έως τις 10:30 το πρωί η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης.

Η απόφαση προέκυψε μετά από συνεννόηση οικογένειας – εκκλησίας ώστε η σορός να παραμείνει για μερικές ώρες στη Μητρόπολη, προκειμένου όποιος θελήσει να αποτίσει φόρο τιμής, να το κάνει.

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Βασιλικές παρουσίες στην κηδεία

Από χθες είναι γνωστό ότι πολλοί επίσημοι θα παρευρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Αρκετά μέλη βασιλικών οικογενειών θα έρθουν και για την προετοιμασία της τελετής χθες οι συγγενείς του τέως βασιλιά επισκέφτηκαν το Τατόι για την επίβλεψη του χώρου, όπου θα γίνει η ταφή, δίπλα στους τάφους των προγόνων του.

Σε σχέση με τους επίσημους, αναμένεται να δώσουν το παρών οι εξής:

Βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος, Μέγας Δούκας Λουξεμβούργου Ερρίκος, Διάδοχος Νορβηγίας Χάακον, επίτιμος βασιλιάς Ισπανίας Χουάν Κάρλος, βασιλιάς Σουηδίας Κάρολος, βασιλιάς και βασίλισσα Ολλανδίας Γουλιέλμος – Αλέξανδρος και Μάξιμα, βασίλισσα Δανίας Μαργκρέτε.

Τρισάγιο στο Α’ Νεκροταφείο

Η οικογένειά του τέως βασιλιά συγκεντρώθηκε στο Α’ Νεκροταφείο και τελέστηκε τρισάγιο.

Τη σορό ασπάστηκαν η σύζυγός του Άννα-Μαρία, οι γιοι του Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος μαζί με τις συζύγους τους, η κόρη του Θεοδώρα με τον αρραβωνιαστικό της Μάθιου Κουμάρ, η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία μαζί με την κόρη της Ινφάντα Κριστίνα, η μικρότερη αδελφή του τέως βασιλιά, Ειρήνη, τα εγγόνια του, παιδιά του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, Αχιλλέας-Ανδρέας, Κωνσταντίνος-Αλέξιος, Οδυσσέας-Κίμωνας και Αριστείδης-Σταύρος, λίγα 24ωρα πριν από την κηδεία του.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αποφάσισε κάτω από άκρα μυστικότητα να τελέσει το τρισάγιο στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων για να τον αποχαιρετήσουν.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα