ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλυμπος | Ορειβάτης έπεσε σε χαράδρα – Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τον φίλο του

Σε θρίλερ εξελίσσεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό ενός ορειβάτη στον Όλυμπο.

Όπως έγινε γνωστό νωρίς το απόγευμα, στις 13:40 η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έλαβε κλήση ανάγκης μέσω ασυρμάτου από ορειβάτη που ανέφερε ότι αγνοούνταν ο φίλος του στη θέση Ζωνάρια στη βάση του Λουκιού του Μύτικα, στα 2.700 μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, o αγνοούμενος ορειβάτης έπεσε σε χαράδρα και από τα 2.700 μέτρα ύψος βρέθηκε στα 2.200.

Ο άλλος ορειβάτης που ήταν μαζί του ξεκίνησε την κατάβαση με σκοπό να τον εντοπίσει. Αρχικά βρήκε το πιολέ του (ορειβατική αξίνα) και στη συνέχεια κατάφερε να εντοπίσει και το σημείο στο οποίο βρισκόταν ο φίλος του, ωστόσο ήταν αδύνατο να προσεγγίσει.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική. Μέλη από τη 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας αλλά και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Λιτόχωρο επιχειρούν να προσεγγίσουν το σημείο.

Την επιχείρηση των αρχών δυσχεραίνει το δύσβατο της περιοχής αλλά και το γεγονός ότι έχει σκοτινιάσει.

Την ίδια ώρα, φόβοι εκφράζονται και για την τύχη του φίλου του αγνοούμενου ορειβάτη, αφού είναι άμεσος ο κίνδυνος να υποστεί υποθερμία. Μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης επικοινωνούν μαζί του μέσω ασυρμάτου.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα