ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα “μαλακά” αλκοολικός που κυνηγούσε με τσεκούρι γείτονά του στην Κατερίνη

Φυλάκιση 2 ετών και 10 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 46χρονο ο οποίος τον περσινό Νοέμβριο συνελήφθη στην Κατερίνη, επειδή κυνηγούσε τον γείτονά του κρατώντας ένα τσεκούρι και ένα πριόνι

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης και τον έριξε στα «μαλακά» επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης.

Ο 49χρονος παρολίγον να πέσει θύμα του κατηγορουμένου, περιέγραψε στο δικαστήριο πώς όλα ξεκίνησαν από τον Αύγουστο του 2020 όταν έκανε παρατήρηση στον 46χρονο επειδή έκανε τη σωματική του ανάγκη στο ύπαιθρο, δίπλα στο σπίτι του.

Τότε είχαν και την πρώτη συμπλοκή, ακολούθησε μία δεύτερη μέχρι που δέχτηκε την επίθεση με το τσεκούρι. «Τρομοκρατήθηκα αν δεν έφευγα γρήγορα θα με είχε σκοτώσει είχε το τσεκούρι σηκωμένο στο χέρι», κατέθεσε στο δικαστήριο.

Ο 46χρονος φέρεται να πλησίασε τον μηνυτή όμως εκείνος άρχισε να τρέχει για να ξεφύγει. Τότε ο κατηγορούμενος έπεσε και το υποψήφιο θύμα τον αφόπλισε.

Ο κατηγορούμενος δεν αρνήθηκε το σκηνικό, απλώς στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι ήθελε να τον φοβίσει και να τον αναγκάσει να του ζητήσει συγνώμη για όσα είχαν προηγηθεί. «Αν ήθελα να τον σκοτώσω δεν θα του φώναζα», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα