ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Σάββας Καρυπίδης μεταφέρει στην Κατερίνη το παγκόσμιο μήνυμα της κλιματικής αλλαγής!

Ο Κατερινιώτης Ολυμπιονίκης του χάντμπολ Σάββας Καρυπίδης μεταφέρει στην Κατερίνη το παγκόσμιο μήνυμα της κλιματικής αλλαγής συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη παγκόσμια σκυταλοδρομία για την περιβαλλοντική κρίση, με σημαντικό τμήμα της σε ξηρά και θάλασσα την Ελλάδα. 

Χιλιάδες πολίτες,δρομείς, ποδηλάτες,κωπηλάτες,ι στιοπλόοι από 18 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, δημιουργούν μια ανθρώπινη αλυσίδα που θα διανύσει 7.767 χλμ. Σκοπός τους να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στις κυβερνήσεις ώστε να αναλάβουν δράση για την κλιματική κρίση.

Η σκυταλοδρομία μαζικής συμμετοχής θα φτάσει στην Ελλάδα από την Αλβανία στις 24 Οκτωβρίου 2022 και θα συνεχίσει εκτός κεντρικών δρόμων,περνώντας από:

Καστοριά – Κλεισούρα – Πτολεμαΐδα – Ακρινή – Βέροια – Τρίλοφο – Κατερίνη – Πλαταμώνας – Γόννοι – Ροδιά – Λάρισα – Φάρσαλα – Δομοκό – Λαμία – Καμένα Βούρλα – Άγιο Κωνσταντίνο – Σκάλα – Μαρτίνο – Ακραίφνιο – Αλίαρτο – Θήβα – Οινόφυτα – Αυλώνα – Αφίδνες – Φράγμα Μαραθώνα – Μαραθώνια Διαδρομή – Ακρόπολη – Φλοίσβο, από όπου θα φύγει με ιστιοπλοϊκό για την Κύπρο στις 27 Οκτωβρίου 2022.

Συνολικά έχουμε 750χλμ. μοιρασμένα σε 72 τμήματα, από τα οποία τα 46 για δρομείς και τα 26 για ποδηλάτες.

Στην Κατερίνη τη σκυτάλη θα παραλάβει ο Σάββας Καρυπίδης στην Πλατεία Δημαρχείου την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 10:30π.μ.

Την εκδήλωση για την Ελλάδα διοργανώνει η Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). Την δράση στηρίζουν η Επιτροπή “Αθλητισμός και Περιβάλλον” της Ε.Ο.Ε, η Επιτροπή Αθλητών της Ε.Ο.Ε και η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η σκυτάλη της διεθνούς σκυταλοδρομίας “Running Out of Time” θα περάσει από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Τρεις σταθμούς μέσα στον Δήμο Δίου-Ολύμπου περιλαμβάνει η διεθνής σκυταλοδρομία “Running out of time”, που ξεκίνησε στη Γλασκώβη της Σκωτίας στις 30 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα τα “Όστρια” την παραλία Γρίτσα Λιτοχώρου, τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λεπτοκαρυάς και το Μνημείο Ηρώων Πλαταμώνα, τρία σημεία κοντά στις τρεις αντίστοιχες βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία ακτές του Δήμου.

Δρομείς και ποδηλάτες διασχίζουν την Ευρώπη, μεταφέροντας τη σκυτάλη σε συνολικά 18 χώρες, σε μία διαδρομή 7.767 χλμ μέσα σε 38 ημέρες. Στόχος είναι να παραδοθεί η σκυτάλη και το μήνυμα για την αναγκαιότητα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για όλους στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP27 στο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 6 – 18 Νοεμβρίου 2022.

Πιο συγκεκριμένα το ταξίδι της σκυτάλης στην Ελλάδα θα ξεκινήσει από τη Μεγάλη Πρέσπα τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου.

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, οι συμμετέχοντες, θα περάσουν από τη Βέροια και την παραλία της Κατερίνης.

Η σκυταλοδρομία θα συνεχιστεί στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, με τρεις διαδρομές:

– “Όστρια” (ακτή Γρίτσας Λιτοχώρου) προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λεπτοκαρυάς (διαδρομή 583) 
https://running-out-of-time.com/route/583
– Σιδηροδρομικός Σταθμός Λεπτοκαρυάς προς το Μνημείο Ηρώων Πλαταμώνα (διαδρομή 584) https://running-out-of-time.com/route/584 και
– Μνημείο Ηρώων Πλαταμώνα προς Κάτω Όλυμπο (Καντίνα “Ζάχου”) (διαδρομή 585) https://running-out-of-time.com/route/585

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας