ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α. Σ. Δίου-Ολύμπου “DION FRUITS” | Ζήτησαν έκτακτο ποσό ενίσχυσης λόγω κρίσεων

Στη συνάντηση που είχαν με τον βουλευτή Πιερίας της ΝΔ Φ. Μπαραλιάκο

Την καταβολη του έκτακτου ποσού ενίσχυσης προς τους αγροτες που επλήγησαν από την ενεργειακή και ουκρανική κρίση ζήτησαν τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δίου-Ολύμπου “DION FRUITS” στη συνάντηση που είχαν με τον βουλευτή Πιερίας της ΝΔ Φ. Μπαραλιάκο. Όπως αναφέρουν σε Δελτίο Τύπου: “Πρόκειται για μια ενίσχυση των 26,2 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε ομως μόνο στα μέλη οργανωσεων παραγωγών και όχι στα μέλη ομάδων παραγωγών”.

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Επισκεψη στο Διον και συγκεκριμένα στα γραφεια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δίου Ολύμπου πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες ο βουλευτής του νομού Πιερίας, κ. Μπαραλιακος.

Κυριο θεμα συζήτησης ηταν η καταβολη του έκτακτου ποσου ενίσχυσης προς τους αγροτες που επληγησαν απ την ενεργειακή και ουκρανική κρίση. Πρόκειται για μια ενίσχυση των 26,2 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε ομως μόνο στα μέλη οργανωσεων παραγωγών και όχι στα μέλη ομάδων παραγωγών. Τα μέλη του Α. Σ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον βουλευτή και να θέσουν υπό συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα αλλα και φλεγοντα αγροτικα ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα του Δίου και την ευρυτερη περιοχή του δημου μας, οπως το θεμα της άρδευσης, της αναδιάρθρωσης καλλιεργειων και τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης. 

Ο κ. Μπαραλιακος ενημερώσε τα μέλη ότι ειναι ήδη σε επικοινωνία με τον αρμοδιο υπουργό για το ζήτημα της αποζημίωσης, αφου είναι κάτι που απασχολησε ιδιαίτερα τον ίδιο. Άκουσε απο πρωτο χερι τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και δηλωσε αρωγός στην επιλυση των παραπάνω θεματων και οτι θα καταβαλλει καθε δυνατή προσπάθεια ωστε να μην πληγεί περαιτέρω η αγροτική παραγωγή. Δήλωσε μεταξυ αλλων, οτι ειναι ανοιχτος σε κάθε καλεσμα για επίλυση θεμάτων που μας αφορούν, καθως τονίστηκε η καταλυτική σημασια των καλλιεργειων ακτινιδιας και σταφυλιων στην οικονομία της Πιερίας γενικότερα.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας