ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη | Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο – Το πρόγραμμα αναλυτικά

Από τη Δευτέρα οι εορταστικές εκδηλώσεις

Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της πόλης Άγιο Δημήτριο όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται, τη Δευτέρα στις 18.00 μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης θα πραγματοποιηθεί προϋπάντηση της ιεράς εικόνας της Παναγίας «Γεροντίσσης», από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους. Την εικόνα θα υποδεχθούν ιερείς και πιστοί και θα πραγματοποιηθεί Δέηση.

Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, όπου θα τελεστούν η επίσημη Δοξολογία, οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Παρακλήσεως προς την Παναγία «Γεροντίσσα» και ιερά Αγρυπνία.

Το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων, οι οποίες φέτος έχουν ειδικά αφιερωθεί στην επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, έχει αναρτηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και καθημερινά, από την Τρίτη 11 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, έχει προγραμματισθεί και πρόκειται να πραγματοποιηθεί πλήθος λατρευτικών δραστηριοτήτων.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα (κλικ για μεγέθυνση):

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας