ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε από τη ζωή στα 92 του ο Θεόφιλος Καμπερίδης

Έφυγε από τη ζωή στα 92 του ο πρώην βουλευτής Πιερίας Θεόφιλος Καμπερίδης

Έφυγε από τη ζωή σήμερα, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022, ο πρώην βουλευτής και πρώην δήμαρχος Κατερίνης Θεόφιλος Καμπερίδης .

Ο Θεόφιλος Καμπερίδης ήταν ποντιακής καταγωγής και χρημάτισε βουλευτής στην Πιερία από το 1964 έως το 1967 και δήμαρχος Κατερίνης από την 1η Ιανουαρίου 1987 έως τις 31 Δεκεμβρίου 1990. Μεγάλωσε στον Αρωνά και εγκαταστάθηκε σε μικρή ηλικία στη γενέτειρά του Κατερίνη, όπου ανέπτυξε αντιστασιακή και εθελοντική δράση, ενώ διακρίθηκε και ως αθλητής του στίβου.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκε με τα κοινά, στηρίζοντας τη Δημοκρατική Παράταξη και τον Γεώργιο Παπανδρέου. Εξελέγη βουλευτής Πιερίας με την Ένωση Κέντρου το 1964 και κατήγγειλε στη Βουλή την απόπειρα εξαγοράς του το 1966.

Μετά την κήρυξη της χούντας κατάφερε να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να εγκατασταθεί στις ΗΠΑ, από όπου οργάνωσε τον αγώνα κατά της δικτατορίας, ενημερώνοντας την αμερικανική κοινή γνώμη για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και τον αμερικανικό ρόλο. Έπειτα από την επιστροφή του στην Ελλάδα πολιτεύτηκε με το ΠΑΣΟΚ και εξελέγη δήμαρχος Κατερίνης το 1986.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα