ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλυμπος | Ολοκληρώθηκε το πρωί η επιχείρηση διάσωσης του 72χρονου Κροάτη ορειβάτη

Όλυμπος | Ολοκληρώθηκε το πρωί η επιχείρηση διάσωσης του 72χρονου Κροάτη ορειβάτη

Ολοκληρώθηκε το πρωί η επιχείρηση διάσωσης του 72χρονου ορειβάτη, στον Όλυμπο, ο οποίος έχασε την ισορροπία του, γλίστρησε στη διάρκεια κατάβασης και έπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και στο πόδι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 18:24 της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου, για έναν ηλικιωμένο ορειβάτη που φέρει τραύματα, κοντά στο καταφύγιο «Σπήλαιος Αγαπητός», σε υψόμετρο 2.100. Ο 72χρονος από την Κροατία, μεταφέρθηκε χθες αρχικά στο καταφύγιο Ζολώτα με δυνατούς πόνους στο πόδι, ενώ μετέβησαν στο σημείο στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, Λιτοχώρου και Β’ ΕΜΑΚ. Σήμερα Τετάρτη , 22 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα βοήθησαν ώστε να γίνει με ασφάλεια η κατάβαση.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον περίμενε στη διαδρομή, όπου και τον παρέλαβε για να τον μεταφέρει αρχικά στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου και στην συνέχεια στο νοσοκομείο Κατερίνης, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάστασή του.

Αναλυτική η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει:

“Τις απογευματινές ώρες χθες, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για μεταφορά τραυματισμένου ηλικιωμένου αλλοδαπού από την θέση «Καταφύγιο Ζολώτα» στο όρος Όλυμπος, έπειτα από πτώση του κατά τη διάρκεια πεζοπορίας.

Άμεσα, με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος κινητοποιήθηκαν:

• οι ορειβατικές ομάδες των πλησιέστερων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Κατερίνης και Λιτόχωρου με 16 πυροσβέστες και τρία οχήματα καθώς και

• η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης ΕΜΑΚ με τέσσερις πυροσβέστες και ένα όχημα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσέγγισαν τον τραυματία αργά εχθές το βράδυ.

Στη συνέχεια με χρήση φορείου μετέφεραν τον τραυματισμένο ηλικιωμένο αλλοδαπό στη θέση «Πριόνια», όπου και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες, σήμερα Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022″.