ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία η διαδικασία για τους διορισμούς 8.586 εκπαιδευτικών

Στόχος του υπουργείου είναι οι διορισμοί να έχουν γίνει πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Στο Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκεται η πρόσκληση για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών (κατανομή ανά περιοχή και αιτήσεις) και αναμένεται να πάρει ΦΕΚ μέχρι τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr οι Υπουργικές Αποφάσεις με τις Προσκλήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), για κατάθεση αιτήσεων στο ΟΠΣΥΔ για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ΕΔΥ και με την κατανομή κατά ειδικότητα ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης και περιοχή διορισμού, βρίσκονται ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο για να λάβουν αριθμό ΦΕΚ έως και τη Δευτέρα.

Η αίτηση-δήλωση θα υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) (https://opsyd.sch.gr) από τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π. κάνοντας εισαγωγή στην εφαρμογή με τους προσωπικούς τους κωδικούς. 

Σύμφωνα με ενημέρωση του alfavita.gr από τον Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρο Κόπτση το χρονοδιάγραμμα αναφορικά με τη διαδικασία των νέων 8.586 νέων μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση θα είναι το παρακάτω:

1. Η Απόφαση της κατανομής των 8.586 θέσεων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ ανά περιοχή (στο διάστημα 23-25 Ιουλίου)

2. Οι Προσκλήσεις σε εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ για αιτήσεις διορισμού-προτιμήσεις περιοχών (γ΄10ήμερο του Ιουλίου)

3. Η Ανακοίνωση των ονομάτων των διορισθέντων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ ανά περιοχή (το α΄ 15νθήμερο του Αυγούστου)

O Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ σημείωσε ότι υπολογίζει μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι προκηρύξεις και να έχουν γίνει οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για το διορισμό έτσι ώστε πριν από τον 15Αυγουστο να έχουν ανακοινωθεί και οι διορισμοί των 8.600 περίπου εκπαιδευτικών.

Η κατανομή ανά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση

Πριν λίγες ημέρες, το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε την ΚΥΑ που αφορά την κατανομή ανά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση, τον αριθμό των κενών θέσεων που πρόκειται να καλυφθούν με τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ). 

Η κατανομή ορίστηκε ως ακολούθως: 

Α. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΛΑΔΟΣ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ48
ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ280
ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ11
ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ36
ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ100
ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ971
ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΟΙ3.332
ΠΕ79.01 ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ83
ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ43
ΣΥΝΟΛΟ4.904
Πηγή: mathes.gr

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας