ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται δεκαήμερος καύσωνας

Περιοχές στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία στη ζώνη των 40+ βαθμών

Έρχεται δεκαήμερος καύσωνας

Δεκαήμερος καύσωνας ξεκινά αύριο στη χώρα σύμφωνα με τις συγκλίνουσες προβλέψεις των μετεωρολόγων. Ο Ιούλιος θα “βγει” με θερμοκρασίες που θα κινηθούν και στην περιοχή των 40 βαθμών κατά τρόπους, ωστόσο εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξουν ακραίες θερμοκρασίες για πολλές ημέρες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα σε ευπαθείες ομάδες του πληθυσμού, όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Ο μετεωρολόγος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα κατέθεσε τις εκτιμήσεις του.

Τονίζει ότι ο καύσωνας κυρίως θα γίνει αισθητός μέσα στο Σαββατοκύριακο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας και παρά το ότι δεν θα είναι ακραίος ή επικίνδυνος στις μέγιστες θερμοκρασίες που θα δώσει, θα είναι αρκετά κουραστικός ως προς τη χρονική περίοδο που θα μας επηρεάσει.

Στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, όπως επισημαίνει ότι ο υδράργυρος θα αγγίξει και τους 41-42 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή πεδινά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, για παράδειγμα τμήματα στο νομό Σερρών, περιοχές στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, πεδινά τμήματα της Πέλλας ή του νομού Κιλκίς, τον Θεσσαλικό κάμπο, απομακρυσμένες από τις θάλασσες περιοχές της Ηπείρου, τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας, της Φθιώτιδας αλλά και της Βοιωτίας, ενδεχομένως τις δυτικότερες περιοχές του Νομού Αττικής, τμήματα της Αργολίδας, της Κορινθίας αλλά και της Λακωνίας.

Η ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ και μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr η άνοδος της θερμοκρασίας ξεκινάει από σήμερα, Πέμπτη 21/07 ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα. Αν και η εκτίμηση της διάρκειας της θερμής περιόδου εμπεριέχει σημαντική αβεβαιότητα, τα έως τώρα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η θερμή περίοδος αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστο έως το τέλος του μήνα. Αναμένεται:

-Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με πιθανή αστάθεια στα βόρεια

 θερμοκρασία σε άνοδο από την Παρασκευή και μετά με μέγιστη τιμή περί τους 39 βαθμούς, χωρίς να αποκλείονται τοπικά υψηλότερες τιμές

-Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6-7 και μποφόρ στο Αιγαίο με μικρή εξασθένηση

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα