ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πύρινος εφιάλτης στην Αττική – Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές

Κάηκαν σπίτια – Αγωνία για τους κατοίκους

Πύρινος εφιάλτης στην Αττική - Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές

Εφιαλτικές ώρες στην Αττική και στην Πεντέλη, όπου τα πύρινα μέτωπα μαίνονται παρά τις προσπάθειες εκατοντάδων πυροσβεστών, εθελοντών, εργαζομένων στους δήμους και αστυνομικών. Σπίτια και βιοτεχνικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις με αποθήκες καυσίμων και υλικά παραδόθηκαν στις φλόγες. Οι άνεμοι φτάνουν από χτες το βράδι μέχρι και τα 9-10 μποφόρ με αποτέλεσμα οι προσπάθειες των εκατοντάδων πυροσβεστών και εθελοντών να μην έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Αγωνία υπάρχει για κατοίκους των περιοχών αυτών αφού υπάρχουν πολλά σπίτια σε όλη τη δασωμένη έκταση.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από τις 05:30 στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης σηκώθηκαν στον αέρα με το πρώτο φως της ημέρας αλλά λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων δε μπορούν να επέμβουν αποτελεσματικά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορέσουν τα εναέρια μέσα να επιχειρήσουν καθώς οι συνθήκες είναι δύσκολες τόσο λόγω των ισχυρών ανέμων όσο και λόγω των πυκνών καπνών που έχουν καλύψει τα μέτωπα σε Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα και Παλλήνη. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση, έχουν ξεκινήσει να επιχειρούν στην πυρκαγιά τα 3 Canadair415, δυο ελικόπτερα Erickson, ένα Bell214 και ένα BK117 (για τον συντονισμό). Λόγω της πυκνότητας του καπνού οι ρίψεις νερού δεν ακόμα εφικτές και θα ξεκινήσουν να γίνονται περιμετρικά κυρίως στην ανατολική πλευρά της πυρκαγιάς, στην πίσω πλευρά της Πεντέλης. Οι ριπές του ανέμου έφτασαν χθες ακόμα και τα δέκα μποφόρ, αναγκάζοντας αεροσκάφη όπως τα Air Tractors να αποχωρήσουν, καθώς δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού.

Δείτε περισσότερα στο makthes.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας