ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευθυντής Μουσικού Σχολείου: “Ευχαριστούμε τον απερχόμενο αντιδήμαρχο τεχνικών έργων για την ανυπαρξία του”

Ανακοίνωση του διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Γιώργου Βαρδακώστα μέσω της οποίας περιγράφει την “ανυπαρξία”, όπως υποστηρίζει, του απερχόμενου αντιδημάρχου τεχνικών έργων του δήμου Κατερίνης:

Thanks 4 nothing

Ή όπως αλλιώς θα λέγαμε πέρασε και δεν ακούμπησε. Ως Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων για την ανυπαρξία του κατά την διάρκεια της θητείας του. Μας έδωσε μερικά μαθήματα, που δύσκολα θα ξεχάσουμε.

Το νούμερο του τηλεφώνου του … επτασφράγιστο μυστικό, αλλά ακόμα κι αν το βρει κανείς … άχρηστο, αφού ποτέ δεν το σηκώνει. Από τις δύο (με το ζόρι) επισκέψεις του στο σχολείο μας έχουμε να θυμόμαστε τα εξής:

Όταν μία στέγη στάζει από την κορυφή της, τότε φταίνε τα βουλωμένα λούκια στην βάση της, που όμως δεν είναι βουλωμένα. Επιπλέον, όταν η στέγη στάζει ο Διευθυντής του σχολείου είναι υποχρεωμένος να ανέβει στην στέγη σαν τον Spiderman για να βρει από πού στάζει.

Όταν βρέχει και ο προαύλιος χώρος μετατρέπεται σε λίμνη, είναι ευθύνη του Διευθυντή να προτείνει στη Τεχνική υπηρεσία του Δήμου τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος. Ακόμα όμως κι αν το κάνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, έχει το δικαίωμα να γράψει τον Διευθυντή εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Εξάλλου για την περίπτωση της βροχής υπάρχουν και τα σωσίβια.

Μάθαμε ότι ο Αντιδήμαρχος και το επιτελείο του δεν απολογούνται σε μαθητές και μαθήτριες και προσβάλλονται όταν τους απευθύνουν το λόγο, λες και οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου, δεν είναι ταυτόχρονα και πολίτες του Δήμου Κατερίνης, στους οποίους ούτως ή άλλως θα πρέπει να απολογούνται τόσο οι αιρετοί εκλεγμένοι διοικούντες, όσο και οι διορισμένοι υπάλληλοι του Δήμου.

Μάθαμε ότι το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης βρίσκεται στη καλύτερη κατάσταση από όλα τα σχολεία του Δήμου Κατερίνης (!) και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να διαμαρτυρόμαστε. Οι παραμορφωτικοί φακοί της εξουσίας μετατρέπουν το μαύρο σε άσπρο. Τι να τα κάνει κανείς τα γυαλιά, όταν ακόμα και μέσα από αυτά αρνείται να δει την πραγματικότητα;  

Τέλος, μας υπενθύμισε ότι ο λόγος ενός πολιτικού άντρα έχει την αξία, που ο ίδιος του δίνει. Χαρακτηριστική είναι η τελευταία φράση του πρώην Αντιδημάρχου στην νυν Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, αναφερόμενος στην επισκευή της άθλιας τουαλέτας του πρώην ΚΕ.Γ.Ε.

– Αυτό δεν είναι δέσμευση … θα γίνει.

Εννοείται πως η τουαλέτα δεν επισκευάστηκε, κάτι που μας αναγκάζει να ζητήσουμε από τον Δήμο Κατερίνης να εφοδιάσει κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια του σχολείου μας με μία πάπια για να μην ανακουφίζονται στα δέντρα, που αφθονούν στον προαύλιο χώρο.

Προφανώς η λέξη «δέσμευση» για τον πρώην δεν έχει καμία σχέση με την αξιοπρέπεια και την εντιμότητα. Έχει την ίδια αξία, που έχουν και τα σκουπίδια. Τον αποδεσμεύουμε λοιπόν από οποιαδήποτε υποχρέωση, αφού άλλωστε όσον αφορά το Μουσικό Σχολείο έκανε μια τρύπα στο νερό. Του ευχόμαστε να έχει περισσότερη τύχη στο νέο του πόστο, που έχει μεγαλύτερη σχέση με το νερό.

Γιώργος Βαρδακώστας

Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης 

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας