ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμποροπανήγυρη Αιγινίου | Ξεκίνησαν οι σχετικές προετοιμασίες από το δήμο Πύδνας-Κολινδρού

Η διοργάνωση προγραμματίζεται να ξεκινήσει την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως την Κυριακή 18 του μήνα – Δηλώσεις Μανώλα στο makthes.gr

Έπειτα από δύο συνεχή χρόνια που ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας, μια από τις μεγαλύτερες εμποροπανηγύρεις της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και από τις μεγαλύτερες στη χώρα, η οποία διοργανώνεται στο Αιγίνιο Πιερίας, ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει. Η διοίκηση του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού έχει ήδη ξεκινήσει τις σχετικές προετοιμασίες, έχοντας παράλληλα στραμμένη την προσοχή τηε και στην πορεία της πανδημίας η οποία εδώ και μερικές εβδομάδες δείχνει να επανακάμπτει.

“Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι ότι δεν θα λειτουργήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η εμποροπανήγυρη του Αιγινίου”, δηλώνει στο makthes.gr ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ανέστης Μανώλας. Όπως επισημαίνει, η πανδημία διέκοψε μια παράδοση πολλών δεκαετιών στη διάρκεια των οποίων η εμποροπανήγυρη γινόταν κάθε χρόνο. “Σε λίγο καιρό συμπληρώνονται εκατό χρόνια, στη διάρκεια των οποίων η διοργάνωση γινόταν αδειαλείπτως, ακόμη και κατά την περίοδο της κατοχής”. Η εμποροπανήγυρη Αιγινίου ξεκίνησε να λειτουργεί το 1926. Ήταν ένας θεσμός ο οποίος έχει τις ρίζες του στο Καβακλί της Ανατολικής Ρωμυλίας και τον μετέφεραν οι καβακλιώτες πρόσφυγες οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο Αιγίνιο το 1925.

Πέραν της παράδοσης ο κ. Μανώλας επισημαίνει και την τεράστια οικονομική ζημία την οποία υφίσταται ο δήμος, καθώς και η τοπική κοινωνία. “Ήδη, τα δύο προηγούμενα χρόνια ως δήμος χάσαμε περί τα 500.000 ευρώ, ποσό σημαντικό για έναν δήμο σαν το δικό μας. Παρά όσα λέγονται, ο δήμος δεν εισέπραξε ούτε ευρώ, ως αποζημίωση γι’ αυτές τις απώλειες. Παράλληλα, όμως, πολύ περισσότερα έσοδα στερήθηκε η τοπική οικονομία. Είναι αρκετοί οι επαγγελματίες οι οποίοι περιμένουν την εμποροπανήγυρη για να αντλήσουν έσοδα, αλλά κι αυτοί επί δύο χρόνια δεν εισέπραξαν τίποτε”.

Ο δήμος Πύδνας Κολινδρού προετοιμάζεται κανονικά για τη φετινή διοργάνωση. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους εκθέτες έληξε στις 29 Ιουνίου. Οι θέσεις είναι περίπου 250 εκ των οποίων σχεδόν οι 100 αφορούν χώρους ψυχαγωγίας, κυρίως ταβέρνες, αλλά και μπαρ και φυσικά λούνα παρκ. Υπάρχουν επίσης πάρα πολλά εμπορικά καταστήματα. Στη διάρκεια της εμποροπανήγυρης διοργανώνονται και διάφορες μουσικές εκδηλώσεις, συναυλίες κ.λπ. Το πρόγραμμα αυτών των εκδηλώσεων θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες. Η διοργάνωση προγραμματίζεται να ξεκινήσει την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως την Κυριακή 18 του μήνα.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα