ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα | Σοκάρει το ιατροδικαστικό πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα – Τις σκότωσαν με βίαιο τρόπο

Ταυτόχρονα, ο ιατροδικαστής Δ. Γαλεντέρης διαμηνύει ότι αν το πανάκι της Ίριδας δεν έκανε «βόλτες», τότε θα είχε ξεκαθαριστεί από την αρχή ότι περιείχε αίμα και όχι ορό αίματος

Τα δύο από τα τρία παιδιά της οικογένειας στην Πάτρα, η Μαλένα και η Ίριδαδολοφονήθηκαν και δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια και μάλιστα δολοφονήθηκαν με βίαιο τρόπο, διαμηνύουν οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τα δεδομένα καθώς ερευνούσαν το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου.

Οι ιατροδικαστές βασίστηκαν στις φωτογραφίες από τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας και το ματωμένο πανάκι της Ίριδας και έτσι κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα.

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός, παθολογικών αιτιών θανάτου, οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Εν συνεχεία, με δεδομένο τον μηχανισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στο στερητικό ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου, επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά/παθολογοανατομικά/φωτογραφικά ευρήματα:


– Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρεία κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.

– Κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεος και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλογριά.

Μετά από τα προαναφερθέντα, αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, καθώς υπενθυμίζεται ότι οι ανακριτικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει να ζητούν καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα της μητέρας των τριών παιδιών, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Δ. Γαλεντέρης: Αν το πανάκι της Ίριδας δεν έκανε «βόλτες» θα είχε φανεί ότι πρόκειται για αίμα

Αν το πανάκι με το αίμα είχε σταλεί με τον σωστό τρόπο για τη δέουσα ανάλυση, τότε θα είχε φανεί ότι πρόκειται για αίμα και όχι για κάτι άλλο, ξεκαθάρισε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας σήμερα στο Mega, σχολιάζοντας ότι το πανάκι δεν έπρεπε να… κάνει βόλτες.

«Δέχθηκε μια ισχυρή πίεση στα κάτω χείλη, οπότε και πληγώθηκαν», συνόψισε για το περιεχόμενο του πορίσματος ο κ. Γαλεντέρης.

Επιπλέον, ο ίδιος υπογράμμισε ότι το υγρό που μπορεί να βγει από το στόμα «όταν είναι αιματηρό είναι από πληγή, όταν είναι οροαιματηρό είναι από τα πνευμόνια».

Δείτε περισσότερα στο makthes.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα