ΚΟΙΝΩΝΙΑ

15ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης | Εκπαιδεύοντας στην ύπαιθρο

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που καθιερώθηκε να εορτάζεται την 5η Ιουνίου μετά από απόφαση των Ηνωμένων Εθνών από το έτος 1974, το εκπαιδευτικό προσωπικό του 15ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης, συνδύασε μέσω εκδρομής, τη διδασκαλία στο φυσικό περιβάλλον και τη δυνατότητα οι μαθήτριες και οι μαθητές να περάσουν ευχάριστες στιγμές στις ομορφιές και τα οφέλη του φυσικού πλούτου.

  Την τελευταία Πέμπτη του πρώτου θερινού μήνα η προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης Κατερίνα Γελαστοπούλου και η συνάδελφός της Νηπιαγωγός, Στέλλα Ευαγγελοπούλου, συνόδευσαν τα δύο τμήματα του σχολείου στο Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας Κατερίνης. Ήταν μια ευχάριστη και μοναδική εμπειρία για την μαθητική κοινότητα της πιο τρυφερής ηλικίας.

  Ξεκινώντας από το προαύλιο του Νηπιαγωγείου, όπου η πρώτη ενημέρωση, το μάθημα ευχάριστο στη συνέχεια στο φυσικό περιβάλλον όπου οι εκπαιδεύτριες με απλό και κατανοητό τρόπο πέτυχαν ώστε να εντρυφήσουν τα παιδιά στα πολύτιμα για τον άνθρωπο οφέλη της φύσης. Και η ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας με πολύ παιχνίδι, ότι πιο καλύτερο για τους … εκκολαπτόμενους μαθητές και μαθήτριες. 

  Η εκδρομή υλοποιήθηκε με την παρουσία και των γονέων που έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν για τα λειτουργικά θέματα του 15ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης.

  Παρενθετικά, για το σχολικό έτος 2021-2022 το θέμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι: «Φροντίζω και Αγαπώ το Περιβάλλον-Ενημερώνομαι για την Κλιματική Αλλαγή» και εστιάζει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της Εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφόρου Ανάπτυξης, με κεντρικό σημείο αναφοράς την Κλιματική Αλλαγή.

  Αναμφίβολα το 15ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης το μήνυμα τούτης της χρονιάς, το έκανε πράξη.

  Συγχαρητήρια Κατερίνα και Στέλλα και να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο να υπηρετείτε το θεσπέσιο έργο της παίδευσης και μόρφωσης της νέας μας γενιάς.

         Σχόλιο: Περικλής Χατζηγιάννης

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας