ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινάνε οι Πανελλήνιες Εξετάσεις – Το πρόγραμμα αναλυτικά

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου αρχίζουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2022 για τους μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ ενώ μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 2 Ιουνίου, αρχίζουν εκείνοι των ΕΠΑΛ

Ξεκινάνε οι Πανελλήνιες Εξετάσεις - Το πρόγραμμα αναλυτικά

Eντός της εβδομάδας, την Πέμπτη 2 Ιουνίου και την Παρασκευή 3 Ιουνίου, για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και των ΓΕΛ αντίστοιχα, αρχίζουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις με τους μαθητές – αποφοίτους της Γ’ Λυκείου να εξετάζονται στα μαθήματα γενικής παιδείας και ομάδων προσανατολισμού. Παράλληλα το Σάββατο 18 Ιουνίου θα αρχίσουν και οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί, για τα ΕΠΑΛ, το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Σημειώνεται πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια των εξετάσεων μέσα στα εξεταστικά κέντρα.

Τα ειδικά αλλά και τα μουσικά μαθήματα θα αρχίσουν να εξετάζονται από το Σάββατο 18 Ιουνίου. Οπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :

  • μέχρι τις 08:00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 π.μ.,
  • μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.
  • μέχρι τις 16:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 16:30 μ.μ. και
  • μέχρι τις 12:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:30 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

  • των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
  • των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,
  • του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο.
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα