ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 10 μ.μ. αναμένεται το Άγιο Φως στην Πιερία

Στις 10 μ.μ. αναμένεται το Άγιο Φώς στην Πιερία

Στις 20:30 από το Αεροδρόμιο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” το Άγιο Φως θα παραλάβουν απεσταλμένοι του Μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου και θα το μεταφέρουν στην Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στην Κατερίνη. Από εκεί θα διανεμηθεί στους απεσταλμένους των Ιερών Ναών της Πιερίας για την Ακολουθία της Ανάστασης.

Η διαδικασία

Στα Ιεροσόλυμα θα μεταβεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, προκειμένου να μεταφέρει στην Ελλάδα το Άγιο Φως της Ανάστασης.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Κατσανιώτης θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα τη Μεγάλη Παρασκευή ώστε το Μεγάλο Σάββατο να παραστεί στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο θα έχει επίσης συνάντηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται γύρω το απόγευμα του Μεγάλου Σάββατου με ειδική πτήση της AEGEAN και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Ειδικότερα το αεροσκάφος Α320neo της AEGEAN που θα μεταφέρει το Άγιο Φως και ολιγομελή διπλωματική αποστολή αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας στις 18:00.

Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με τα αεροσκάφη της AEGEAN και τις Olympic Air και σε 7 επιπλέον προορισμούς εντός της ελληνικής επικράτειας, τόσο με προγραμματισμένες όσο και με έκτακτες ειδικές πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν για το σκοπό αυτό. Στη Θεσσαλονίκη το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στις 20:30.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα