ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των συσσιτίων της Μητρόπολης παρουσίασε ο Μητροπολίτης Γεώργιος (φωτό-βίντεο)

Τις υπερσύγχρονες μαγειρικές εγκαταστάσεις των συσσιτίων της Ι.Μ Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στο Σβορώνο που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα Leader μέσω της Πιερικής Αναπτυξιακής, παρουσίασε στους δημοσιογράφους ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος το μεσημέρι της Τετάρτης.

Τα Καθημερινά Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος», αποτελούν από τις σημαντικότερες διακονίες της τοπικής Εκκλησίας προσφέροντας καθημερινά σε απόρους και ενδεείς Πιεριείς περίπου 300 μερίδες φαγητού, με την καθοριστική συνδρομή ενός “στρατού αγάπης” εθελοντών και εθελοντριών.

Έχουν τιμηθεί για το έργο τους πολλές φορές από διάφορους φορείς, με σημαντικότερη στιγμή τη βράβευση από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στο Συσσίτιο που στεγάζεται στο κτιριακό συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στον Σβορώνο, υπό την επίβλεψη των υπευθύνων ιερέων, Πρωτοπρεσβύτερων π. Ευάγγελου Πουλατσίδη, π. Κυριάκου Κοκελίδη και π. Βασίλειου Γκαντά και τη συνδρομή δεκάδων εθελοντριών – εθελοντών ετοιμάζονται οι μερίδες φαγητού, οι οποίες στη συνέχεια, μεταφέρονται, για πρακτικούς λόγους, στους Ιερούς Ναούς της πόλης και από εκεί παραλαμβάνουν το φαγητό οι δικαιούχοι.

Σύγχρονες υποδομές 

 Μέσω του έργου που ολοκληρώθηκε τα Συσσίτια μπορούν να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των καιρών, αποκτώντας σύγχρονες εγκαταστάσεις εναρμονισμένες  με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες και τα υψηλότερα διεθνή  πρότυπα.  Πιο συγκεκριμένα, έχουν κατασκευαστεί χώροι οι οποίοι εξασφαλίζουν την υγιεινή της παραγόμενης τροφής αλλά και την ασφάλεια του προσωπικού. Οι χώροι πληρούν κατά γράμμα τις απαιτήσεις της υγειονομικής και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Μεταξύ άλλων, έχουν εγκατασταθεί πυροσβεστικό σύστημα, σύστημα ανίχνευσης διαρροής αερίου, σύνθετα συστήματα ηλεκτρικής ασφάλειας που προστατεύουν το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις, αποδυτήρια και ντουζιέρες προσωπικού, κλιματιστικά συστήματα, τελευταίας τεχνολογίας συστήματα απορροφητήρων, κ.ά.

Η εθελοντική προσφορά ανδρών και γυναικών από τις κατά τόπους ενορίες είναι συγκινητική:

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας