ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις άνθρωποι «έκαψαν» τη Ρούλα Πισπιρίγκου και οδήγησαν στη σύλληψή της -Καταθέσεις-σοκ

Τρεις καθοριστικές καταθέσεις ήταν αυτές που ουσιαστικά προκάλεσαν τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου και την οδηγούν στη φυλακή. Ενός ιατροδικαστή, μιας νοσηλεύτριας και ενός γιατρού στο Ωνάσειο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Σπυρόπουλου στον «Ελεύθερο Τύπο», πρόκειται για την κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη που ανέδειξε ότι στην Τζωρτζίνα είχε χορηγηθεί ποσότητα κεταμίνης που θα… σκότωνε ελέφαντα, την κατάθεση της νοσηλεύτριας του Νοσοκομείου Παίδων η οποία περιέγραψε την απάθεια και τη νωχελικότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν της απευθύνθηκε λέγοντάς της ότι το παιδί της πεθαίνει και, τέλος, την κατάθεση του καρδιοχειρουργού του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου ο οποίος κατέθεσε ότι η καρδιά του παιδιού ήταν «θωρακισμένη».

Η κατάθεση Μπουζιάνη: Η κεταμίνη σκότωσε την Τζωρτζίνα το πολύ σε 20 λεπτά
Το μυστήριο άρχισε να ξεκλειδώνει πριν από μερικές ημέρες, όταν εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας. Ακολούθησε η εξέταση στα εργαστήρια του ΑΠΘ υπό τον Νίκο Ράικο με αντικείμενο την ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στο παιδί. Τα αποτελέσματα εστάλησαν στον ιατροδικαστή Μπουζιάνη και εκείνος με τη σειρά του ενημέρωσε τις Αρχές ότι η δόση που χορηγήθηκε αφενός δεν ήταν στο ιατρικό σχήμα που ελάμβανε το παιδί, αφετέρου χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα σε θανατηφόρα ποσότητα.

Τα 6 mg κεταμίνης ανά ml αίματος που βρέθηκαν στο αίμα του παιδιού, ουσία που του είχε χορηγηθεί πιθανότατα ενδοφλέβια από την «πεταλούδα» στο χέρι του, προκάλεσαν τον θάνατό του σε λιγότερο από 10 λεπτά. Η ποσότητα της κεταμίνης ήταν τέτοια που θα σκότωνε ακόμη και ενήλικα.

Η κεταμίνη δεν πρόλαβε να μεταβολιστεί (μεταβολίζεται σε 1,5 ώρα, αλλά το παιδί πέθανε και δεν μεταβολίστηκε εν προκειμένω) και γι’ αυτό ανιχνεύτηκε, αναφέρει ο ιατροδικαστής.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης το πρωί της Τετάρτης κατέθεσε, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής: «Ο χρόνος εκδήλωσης των ανεπιθύμητων ενεργειών της κεταμίνης είναι:

  • άμεσα (δευτερόλεπτα) μετά από ενδοφλέβια χρήση,
  • 1-5 λεπτά μετά από ενδομυϊκή χρήση,
  • 5-10 λεπτά ενδορινικά και
  • 15-20 λεπτά με λήψη από του στόματος.
    Η ενδοφλέβια χορήγηση κεταμίνης μπορεί να προκαλέσει άπνοια, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί οδηγεί σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή. Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες, εκτός της αναπνευστικής καταστολής, που προκαλεί η κεταμίνη είναι ταχυκαρδία, καταστολή, νυσταγμός, μυδρίαση, υπέρταση, σπασμοί, καρδιακές αρρυθμίες, ναυτία, εμετοί κ.λπ.».

Στα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων υπάρχουν κάποια ευρήματα της ουσίας στο ήπαρ, τα οποία ενισχύουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών.

Η κατάθεση της νοσοκόμας: «Σαν να έψαχνε σεντόνι…»
Καθοριστική για τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας ήταν και η κατάθεση της νοσηλεύτριας του Παίδων στην οποία απευθύνθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου για να ενημερώσει ότι το παιδί της πεθαίνει.

Πρόκειται για μια έμπειρη νοσηλεύτρια του Παίδων, η οποία πέρα από τη συμπεριφορά της Πισπιρίγκου ήταν και αυτή που επιβεβαίωσε ότι η μητέρα ήταν τελείως μόνη στο δωμάτιο με το παιδί τα τελευταία κρίσιμα 20 λεπτά πριν από τον θάνατό του.

Πηγή