ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα καφέ της Κατερίνης και η Μέριμνα Παιδιού στέλνουν μήνυμα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό έχει καθιερωθεί  από το 2008 με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, σε θέματα που άπτονται των διαταραχών του αυτιστικού φάσματος και κατ’ επέκταση την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που ζουν με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού.

Ο Σύλλογος «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» κάλεσε τα καφέ της πόλης της Κατερίνης να συμμετέχουν στη δράση ευαισθητοποίησης, προάγοντας την κατανόηση και την αλλαγή της στάσης, διαχέοντας το μήνυμα της κοινής προσπάθειας στην υποστήριξη των ατόμων που ζουν στο φάσμα του αυτισμού.

 Το Σάββατο 2 Απριλίου, σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τα καφέ Freud Bareatory ,Boutique 26, Πόδας Restobartisserie, Χαρούμενος Γάιδαρος, RockaBilly, Bar Tessera, Red Coffee Bar Bistro 49, Oliver΄s pub-Bar,  Mikel Katerini ,Kartell design café, Moby Dick Pub, Greco, Florian Bistro-Cafe που συμμετέχουν στη δράση. Το σχήμα του πάζλ αποτελεί το διεθνές σύμβολο για τον αυτισμό και ο καθένας από εσάς που θα απολαύσει  το ρόφημά του σε ένα απ’ τα παραπάνω καφέ, θα βρει το δικό του κομμάτι παζλ από μπισκότο. Τα  μπισκότα τα ετοίμασαν με ιδιαίτερη φροντίδα οι νέοι της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης. 

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Αυτισμό θα κορυφωθεί  στο  Δημαρχείο της Κατερίνης στις 20:30  το οποίο θα φωτιστεί σε χρώμα μπλε. Στο σημείο αυτό, οι νέοι της Μέριμνας και εθελοντές της, θα περάσουν αισιόδοξα μηνύματα στους περαστικούς,  μοιράζοντας  χειροποίητα σαπούνια σε σχήμα παζλ, όπου τα επιμελήθηκαν οι ίδιοι.

Λίγα λόγια για τη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης:

Η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης ιδρύθηκε το 1979 για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ανάγκες σε υπηρεσίες και δομές για ΑμεΑ με Νοητική Υστέρηση στον Νομό Πιερίας. Στόχος του οργανισμού είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η κοινωνική ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση μέσα από την ανάπτυξη προγραμμάτων, δομών και εργαστηρίων που απαντούν στις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.merimnakaterini.gr