ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κατερίνη | Αναβλήθηκε η δίκη των γονέων που αρνούνται να στείλουν το παιδί τους στο σχολείο με μάσκα και self test

Δύο χρόνια εκτός σχολείου παραμένει μια δεκάχρονη μαθήτρια από την Κατερίνη καθώς οι γονείς της αρνούνται να τη στείλουν με μάσκα στο σχολείο, ενώ δεν την υποβάλλουν και στα υποχρεωτικά self test.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες αποφάσεις η μάσκα είναι υποχρεωτική για μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και για όσους εισέρχονται στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων ενώ υποχρεωτική είναι και η διενέργεια self test. Ωστόσο η άρνηση των συγκεκριμένων γονέων να εναρμονιστούν με αυτές του έχει φέρει, με εντολή εισαγγελέα που ενήργησε αυτεπάγγελτα, ενώπιον της δικαιοσύνης. Η υπόθεση εκδικαζόταν σήμερα ωστόσο αναβλήθηκε για το Μάιο του 2023 εξαιτίας της απουσίας του δικηγόρου των κατηγορουμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο γονείς είναι ανεμβολίαστοι και επειδή δεν υποβάλλονται σε rapid test δεν είχαν το δικαίωμα να εισέλθουν στο εσωτερικό των δικαστηρίων.

Οι ίδιοι αλλά και φίλοι τους, που ήρθαν από το Κιλκίς για να τους υποστηρίξουν, κάνουν λόγο για παγκόσμια συνωμοσία, για covid-mafia που κυβερνά τον πλανήτη και για έντεχνο τρόπο εξόντωσης μεγάλου μέρους του πληθυσμού, μέσα σε πέντε χρόνια, από τα εμβόλια. Την ίδια στιγμή δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω υποστηρίζοντας ότι το παιδί τους δεν περιθωριοποιείται αφού οι ίδιοι είναι απόλυτα ενεργοί και σε αλληλεπίδραση με οικογένειες και παιδιά που έχουν την ίδια φιλοσοφία μαζί τους. “Δεν βλέπουμε τηλεόραση, κάνουμε εκδρομές στη φύση και τα παιδιά μας δεν έχουν ανάγκη αυτό το σχολείο. Είναι ήδη δίγλωσσα και τους παρέχουμε εμείς τη μόρφωση που πρέπει να έχουν”, δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο η μητέρα.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας