ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αποκλειστικό | Η άφιξη εξαμελούς οικογένειας από την Ουκρανία στον Καπνικό Σταθμό (φωτό-βίντεο)

Αποκλειστικές εικόνες από την άφιξη οικογένειας προσφύγων κατέγραψε η κάμερα του Olympusmera.gr η  οποία βρέθηκε χθες Πέμπτη, στον Καπνικό Σταθμό. 

Ο επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ηλίας Τσολακίδης και ομάδα εθελοντών,  από τους δεκάδες που προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους στους πρόσφυγες, υποδέχθηκαν την εξαμελή οικογένεια. 

Η μητέρα, ο πατέρας και τα τρία παιδιά της οικογένειας, ένα κορίτσι και δύο αγοριά ηλικίας 9,11 και 12 ετών μαζί με τη γιαγιά τους, ανακουφισμένοι φτάνουν στον Καπνικό Σταθμό ύστερα από ένα εξαντλητικό ταξίδι πέντε ημερών με το αυτοκίνητο. 

Είναι κουρασμένοι αλλά ανακουφισμένοι που βρίσκονται μακρυά από τον πόλεμο. 

Ο Ηλίας Τσολακίδης τους ξεναγεί στο χώρο και τους εξηγεί ποια είναι η φροντίδα που θα λάβουν αλλά και τα καθήκοντά τους. “Από δω και πέρα αυτό θα είναι το σπίτι σας, δεν είστε φιλοξενούμενοι”, τους λέει με τη βοήθεια της εθελόντριας Βάλιας που διερμηνεύει. 

Μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο μπορούν να διαλέξουν ό,τι θέλουν για να ετοιμάσουν το φαγητό τους, για την ατομική τους υγιεινή αλλά και για να πλύνουν τα ρούχα τους ενώ η μητέρα λίγο αργότερα θα αντικαταστήσει τα παπούτσια της που έχουν χαλάσει με ένα ζευγάρι από τις προσφορές των ανθρώπων που καταφθάνουν καθημερινά στον Καπνικό Σταθμό. 

 “Δε χρειάζεται να πληρώσεις” λέει κάποια στιγμή ο Ηλίας στην μητέρα που κοντοστέκεται διαλέγοντας τα αναγκαία. 

Οικογένεια προσφύγων: “Δεν περιμέναμε τόσο θερμή υποδοχή, μας υποδέχεστε σαν πολύτιμους επισκέπτες”
Ηλίας Τσολακίδης: “Δεν είστε επισκέπτες, είστε μέρος της οικογένειας του Καπνικού Σταθμού”

Πρόσφατα άρθρα