ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η έλλειψη χιονιού ματαίωσε γυρίσματα της σειράς Άγιος Παΐσιος… «Από τα Φάρασα στον Ουρανό» στον Όλυμπο

Με μία έκτακτη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα  «Άγιος Παΐσιος. Από τα Φάρασα στον Ουρανό»  συνέχισε το πρόγραμμά της η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης  την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022. Οι θεατές είχαν την μεγάλη χαρά να απολαύσουν τον σεναριογράφο και εμπνευστή της σειράς κ. Γιώργο Τσιάκκα και την πρωταγωνίστρια κ. Χριστίνα Παυλίδου, η οποία υποδύεται  την μητέρα του Αγίου Παϊσίου αλλά και τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟ

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Σχολής κ. Κορομπίλης Κων/νος, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για τον αντίκτυπο της σειράς στις καρδιές των Ελλήνων. Τόνισε ότι  από τα πρώτα επεισόδια της σειράς αντιλαμβάνεται κανείς, ότι δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε σειρά, με οποιουσδήποτε ηθοποιούς και  με κάποιο σενάριο και σκηνοθεσία. Όλα είναι δεμένα με θαυμαστό τρόπο και το τελικό αποτέλεσμα αυτό που απολαμβάνει ο θεατής με τα μάτια της ψυχής του που μιλά κατευθείαν στην καρδιά. Παράλληλα προβλήθηκαν αποσπάσματα της σειράς και της τηλεοπτικής συνέντευξης του μεγάλου πρωταγωνιστή του Εθνικού μας Θεάτρου που ενσαρκώνει τον Άγιο Αρσένιο κ. Νικήτα Τσακίρογλου.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Γιώργος Τσιάκκας, επεσήμανε ότι οι λόγοι που τον ώθησαν στην δημιουργία αυτής της σειράς ήταν από την μια πλευρά, η αγάπη του για τον Άγιο Παΐσιο και από την άλλη, η επιθυμία του να κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό την καταγωγή, τον βίο και την παρακαταθήκη του Αγίου. Ο πόνος της προσφυγιάς και της απώλειας του πνευματικού πατέρα αποτέλεσαν καίρια σημεία στην ζωή των ανθρώπων της εποχής εκείνης και προβλήθηκαν στον πρώτο κύκλο της σειράς ενώ ο δεύτερος κύκλος θα εστιάσει στην μοναχική  πορεία του Αγίου.

Στην συνέχεια, η κ. Χριστίνα Παυλίδου αναφερόμενη στην μητέρα του Αγίου, την οποία ενσαρκώνει, επεσήμανε το σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στην ζωή του. Τα γόνατα της μητέρας του Αγίου ήταν η πρώτη του εκκλησία Αγίου Παΐσίου. Μίλησε επίσης, για την ξεχωριστή συγκίνηση που ένιωσε στα γυρίσματα, ιδιαίτερα στους χώρους που έζησε ο Άγιος.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, τόνισε την ευλάβεια, τον κόπο και την προσπάθεια που κρύβεται πίσω από την δημιουργία της ταινίας ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί  και στην σπουδαιότητα της ζωής, της αγωγής και της μορφής του οικουμενικού αυτού Αγίου. Ο Άγιος Παΐσιος, μέσω του μυστήριου της αγιότητας και τις ισχυρής πίστης που διέκρινε τους Αγίους της Ανατολής,  αποτελεί  για τους ανθρώπους την γέφυρα προς τον Θεό.  Η αποτύπωσης της αγιότητας αποτελεί δύσκολο εγχείρημα ενώ θαύμασε την προσπάθεια του κ. Νικήτα Τσακίρογλου και όλων των συντελεστών της σειράς. Τέλος,  οι τηλεθεατές απόλαυσαν και ένα ακόμα απόσπασμα από παλαιότερη εκδήλωση της Σχολής Γονέων με καλεσμένο τον σεβαστό Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαου, στο όποιο εξιστορούσε με γλαφυρότητα σκηνές από την βίο του Αγίου Παΐσίου.

Ο σκηνοθέτης κύριος Στάμος Τσάμης πέρυσι, το Φλεβάρη του 2021 που συνοδεύονταν από τους συνεργάτες του και τον πρόεδρο της Σχολής Γονέων Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης κ. Κ. Κορομπίλη, επισκέφτηκαν τον Όλυμπο, το παλιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου και το ξωκκλήσι της Παναγιάς του Ολύμπου Λιτόχωρο και στη συνέχεια το Ελατοχώρι. Σκοπός του κ. Τσάμη ήταν η ανεύρεση χώρων όπου θα γύριζε ενδεχομένως κάποια γυρίσματα από τη ζωή του γέροντα Παΐσιου, όμως η έλλειψη χιονιού και άλλα τεχνικά θέματα, ματαίωσαν τελικά την πιο πάνω προσπάθεια.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα