ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος στις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο

Πρόταση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε σήμερα.

Αποδεκτή αποφάσισε να κάνει ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, την άρση του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο 5 Μαρτίου, που προτείνει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, κατά την σημερινή της συνεδρίαση. 

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων κατέληξε σε αυτή την πρόταση, τονίζοντας παράλληλα ότι οι μάσκες πρέπει να είναι απαραίτητες για μέρη όπου υπάρχει συνωστισμός, καθώς και στα ΜΜΜ.

«Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή»

«Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής ο Θάνος Πλεύρης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας