ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένωση Γονέων | Διαμαρτυρία για τη διακοπή των σχολικών γευμάτων

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων, αναστέλλεται η εφαρμογή του προγράμματος διανομής σχολικών γευμάτων.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων:
Οι σχολικές μονάδες του Νομού Πιερίας, που συμμετέχουν στην εφαρμογή του προγράμματος των σχολικών γευμάτων για την περίοδο 2021 – 2022, ενημερώθηκαν μόλις σήμερα το πρωί 28 Φεβρουαρίου 2022, ότι από αύριο 1η Μαρτίου, αναστέλλεται η εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος, μιας και η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία, λήγει και ζητείται να ενημερωθούν οι γονείς, τα παιδιά των οποίων συμμετέχουν στην διαδικασία αυτή, ότι η αναστολή θα ισχύσει έως την υπογραφή της νέας Σύμβασης μεταξύ του ΟΠΕΚΑ και της νέας Εταιρείας Παροχής Γευμάτων.

Αναφορικά με την εξέλιξη αυτή, ως Ένωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δ.Ε. του Δήμου Κατερίνης, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη  αγανάκτηση, των γονέων και των οικογενειών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων της περιόδου 2021 – 2022, για την επαναλαμβανόμενη αναστολή του προγράμματος και τη φετινή σχολική περίοδο.

Θυμίζουμε ότι την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, είχε επαναληφθεί ακριβώς η ίδια δυσμενής εξέλιξη, στην λειτουργία του Προγράμματος των σχολικών γευμάτων.

Είναι απορίας άξιο το γεγονός, ότι ενώ ο θεσμός των Σχολικών γευμάτων, που εφαρμόζεται στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών και συντελεί σημαντικά στην ενίσχυση της φιλίας και της συντροφικότητας της μαθητικής κοινότητας, στην Πατρίδα μας, πλήττεται από την αδράνεια των συνυπεύθυνων φορέων, που αδυνατούν να πραγματοποιήσουν εγκαίρως, τις κατάλληλες εκείνες ενέργειες, που θα αποσοβήσουν την οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αναβολή του και θα συμβάλλουν στην απρόσκοπτή λειτουργία ενός προγράμματος, που εν τέλει, συμβάλλει στη στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους, οι οποίοι συμμετέχουν σ’ αυτό, καθώς και στην οφειλόμενη απόδοση του σεβασμού, από πλευράς της Πολιτείας, στις πράγματι αντικειμενικές δυσκολίες που αυτοί αντιμετωπίζουν.

Απαιτούμαι την άμεση επίλυση του εν λόγω ζητήματος από τα συναρμόδια υπουργεία, προς ανακούφιση των ωφελούμενων του προγράμματος. 

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας