ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θετική στον κορωνοϊό η βασίλισσα Ελισάβετ

Εμφανίζει  ήπια συμπτώματα  ελαφρού κρυολογήματος – Είναι τριπλά εμβολιασμένη έχοντας κάνει την αναμνηστική δόση τον Οκτώβριο –  Πριν λίγες ημέρες είχε διαγνωστεί  θετικός ο πρίγκιπας Κάρολος – Η ανακοίνωση του Παλατιού

Η Βασίλισσα Ελισάβετ διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό, όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Βρετανίας.

Σε δήλωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ αναφέρεται: «Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαιώνουν ότι η Βασίλισσα βρέθηκε σήμερα θετική στον κορωνοϊό. Η Αυτού Μεγαλειότης αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα, αλλά αναμένεται να συνεχίσει τα ελαφράκαθήκοντά της στο Ουίνδσορ την ερχόμενη εβδομάδα. Θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική φροντίδα και θα ακολουθήσει όλες τις κατάλληλες οδηγίες».

Η βασίλισσα είναι τριπλά εμβολιασμένη έχοντας κάνει την πρώτη δόση τον Ιανουάριο του 2021 και τη δεύτερη τον Μάρτιο, ενώ πηγές απο το παλάτι αναφέρουν πως έχει κάνει την αναμνηστική τρίτη δόση τον περασμένο Οκτώβριο. 

Το παλάτι διαθέτει τους δικούς του βασιλικούς γιατρούς και οι γιατροί της Βασίλισσας θα είναι σε ετοιμότητα για τη φροντίδα και την παρακολούθηση της υγείας της. Υπεύθυνος αναμένεται να είναι ο καθηγητής Sir Huw Thomas, επικεφαλής του Ιατρικού Οίκου και γιατρός της Βασίλισσας.

Ο πρίγκιπας Κάρολος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό για δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα, με πηγές του παλατιού να λένε ότι είχε δει τη μητέρα του λίγες ημέρες πριν από αυτό.

Τις τελευταίες ημέρες επικρατούσε ανησυχία στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ φερόταν να έχει πει σε εργαζόμενους των Ανακτόρων ότι «δεν μπορεί να κινηθεί» και πολύ, στην πρώτη δια ζώσης εκτέλεση των καθηκόντων της αφότου ο γιος της, ο πρίγκιπας Κάρολος, βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

Την περασμένη εβδομάδα ο 73χρονος διάδοχος του θρόνου αποχώρησε από μια εκδήλωση, αφού προσβλήθηκε για δεύτερη φορά από τον κορωνοϊό. Μια πηγή των Ανακτόρων είπε ότι η 95χρονη μονάρχης δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, αλλά είναι υπό παρακολούθηση.

Την περασμένη Τρίτη η βασίλισσα «υποδέχτηκε» μέσω βιντεοδιάσκεψης τους νέους πρεσβευτές της Εσθονίας και της Ισπανίας και την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι δέχτηκε τον απερχόμενο και τον νέο Γραμματέα Αμυντικών Υπηρεσιών στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

«Ω, εδώ είμαι» είπε αυτοσαρκαζόμενη, στηριγμένη σε ένα μπαστούνι, την ώρα που οι δύο γραμματείς έμπαιναν στην αίθουσα, σύμφωνα με το βίντεο της συνάντησης. Όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνεται, απάντησε: «Όπως βλέπετε, δεν μπορώ να κινηθώ» και έδειξε τα πόδια της, προτού να κάνει ένα συρτό βήμα και να τους χαιρετίσει δια χειραψίας.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα