ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H ώρα της αναγνώρισης των δολοφόνων του Άλκη | Οι φίλοι του απέναντι στους 12 κατηγορούμενους

Σε ειδικό χώρο εντός του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, οι φίλοι του Άλκη θα τους αναγνωρίσουν, με σκοπό να γίνει πιο σαφής η συμμετοχή του καθένα στο έγκλημα

Στη διαδικασία αναγνώρισης των δραστών θα μπουν σήμερα οι δύο φίλοι του Άλκη που τραυματίστηκαν από την δολοφονική επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου. Ο καθένας ξεχωριστά, σε ειδικό χώρο εντός του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, θα καθίσει πίσω από το φιμέ τζάμι και θα μπει στη δυσάρεστη διαδικασία αναγνώρισης όσων από τους δράστες θυμούνται, με σκοπό να γίνει πιο σαφής η συμμετοχή του καθένα στο έγκλημα.

Τη διαδικασία ζήτησε η 7η Τακτική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης προκειμένου οι δύο νεαροί να ανασύρουν δυσάρεστες μνήμες που θα βοηθήσει την ανακριτική διαδικασία. Ποιους αναγνωρίζουν; Πώς κινήθηκαν εναντίον τους; Ποιος επιτέθηκε πρώτος; Ποιος χτύπησε με το δρεπάνι τον Άλκη; Ποιος με το μαχαίρι και το στειλιάρι εναντίον του φίλου τους; Ποιοι επιτέθηκαν σε αυτούς και με ποια αντικείμενα;

Στην ανακρίτρια δύο φίλοι του 19χρονου 

Στο μεταξύ, στο γραφείο της ανακρίτριας βρέθηκαν χθες το απόγευμα δύο από τους φίλους του ‘Αλκη που βρίσκονταν μαζί του τη στιγμή της δολοφονικής ενέδρας, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου. 

Οι νεαροί στις καταθέσεις τους ανέφεραν τα όσα έζησαν το μοιραίο βράδυ, όταν δέχθηκαν την επίθεση των 12 ατόμων.

Κατά πληροφορίες, ο ένας έπεσε θύμα της επίθεσης και τραυματίστηκε, ενώ ο άλλος πρόλαβε και ξέφυγε. Οι δύο νεαροί κλήθηκαν να καταθέσουν, περιγράφοντας το χρονικό του φονικού επεισοδίου.

Στη φυλακή και ο 12ος κατηγορούμενος

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του ανακρίτριας και του εισαγγελέα ο 22χρονος, οδηγός του τρίτου οχήματος, για την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη,

Ο ίδιος κατέθετε επί περίπου 4 ώρες ενώπιον της ανακρίτριας ενώ μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης βρισκόταν στον εισαγγελέα.

Ο νεαρός αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην επίθεση εναντίον του αδικοχαμένου φοιτητή και των δύο φίλων του. “Εγώ έμεινα στο αυτοκίνητο, δεν βγήκα”, φέρεται να ανέφερε στην απολογία του.

Αποδέχθηκε ότι στο αυτοκίνητό του επέβαιναν τρεις εκ των συγκατηγορουμένων του, από τους οποίους, όπως είπε, γνώριζε μόνο τον έναν, και συγκεκριμένα τον 25χρονο που ομολόγησε ότι κρατούσε το μαχαίρι τύπου καράμπιτ. Για τους άλλους δύο, και μεταξύ αυτών τον 21χρονο, φερόμενο ως το πρόσωπο με το δρεπάνι, είπε ότι δεν τους γνώριζε κι ότι βρέθηκαν συγκυριακά στο όχημα.

Σε ερώτηση για τον οπλισμό που μετέφεραν οι συγκατηγορούμενοί του, φέρεται να απάντησε ότι δεν αντιλήφθηκε εάν κρατούσαν κάτι στα χέρια τους, ούτε γνώριζε για την επικείμενη επίθεση.

Ο 22χρονος, που παραδόθηκε στις διωκτικές αρχές 14 μέρες μετά το έγκλημα, αρνήθηκε, τέλος, ότι είναι οργανωμένος οπαδός, διαβεβαιώνοντας πως ουδέποτε κατά το παρελθόν συμμετείχε σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα που ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση, όπως συνέβη με τους 11 συγκατηγορούμενούς του, που απολογήθηκαν ο ένας μετά τον άλλο τα προηγούμενα 24ωρα, για την υπόθεση.


Τ
ι δείχνει το DNA

Από την ανάλυση του DNA, στην λεπίδα του δρεπανιού και το κουμπί αναδίπλωσης βρέθηκε γενετικός τύπος που ταυτίζεται με αυτόν του 19χρονου Άλκη. Σε μονωτική ταινία λαβής του δρεπανιού, ταυτίστηκε γενετικό υλικό ενός εκ των φίλων του Άλκη, που και αυτός τραυματίστηκε από το συγκεκριμένο αντικείμενο. Το δρεπάνι κρατούσε ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής του παιδικού τμήματος του ΠΑΟΚ, κάτι που αποδέχθηκε στην απολογία του, όχι όμως ότι το χρησιμοποίησε εναντίον του Άλκη αλλά εναντίον “κάποιου που πρόλαβε και έφυγε”.

Στο στειλιάρι είχε εντοπιστεί DNA του Άλκη αλλά και αποτύπωμα του 23χρονου αρχικού κατηγορούμενου. Το μαχαίρι τύπου καράμπιτ (φαλτσέτα), που βρέθηκε χθες κοντά σε γέφυρα στην περιοχή των κοιμητηρίων Θέρμης, βρίσκεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς αναζήτηση γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων πάνω σε αυτό. Το σημείο είχε υποδείξει κατά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια ο 21χρονος, πρώην ποδοσφαιριστής του παιδικού τμήματος του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι με το συγκεκριμένο μαχαίρι ο 25χρονος επονομαζόμενος “Αθηναίος”” τραυμάτισε τον Άλκη.

Ο 25χρονος “Αθηναίος” από την πλευρά του, φέρεται να παραδέχτηκε ότι “τσίμπησε με το μαχαίρι τον Άλκη”. Για την ακρίβεια, είπε ότι έδωσε δύο “τσιμπιές” στην αριστερή πλευρά ενός παιδιού, αλλά δεν θυμάται αν ήταν ο Άλκης και, κατόπιν, ακολούθησε αναταραχή και χάθηκαν στα στενά. Στο πλαίσιο όμως των αλληλοκατηγοριών είχε υποστηρίξει ότι ο 21χρονος είχε χτυπήσει τον Άλκη με το δρεπάνι.

Στην χειρολαβή της πόρτας του συνοδηγού του Ρενό Κλιό των δραστών, βρέθηκε γενετικό υλικό άγνωστου άνδρα, το οποίο αντιστοιχεί σε αντίστοιχο DNA που εντοπίστηκε στο πατάκι του συνοδηγού του ίδιου οχήματος. Έχουν βρεθεί μίγματα γενετικών στοιχείων και άλλων ατόμων. Δεν αποκλείεται βέβαια αυτά τα γενετικά στοιχεία να ανήκουν σε κάποιους από τους 12 κατηγορουμένους, και να ταυτοποιηθούν αργότερα, καθώς η ανακρίτρια ζήτησε να ληφθεί γενετικό υλικό από όλους του κατηγορουμένους.

Πηγή: makthes.gr

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα