ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξενοδόχοι Πιερίας | Δηλώνουν κατηγορηματικά ενάντια στις ανεμογεννήτριες στο Ελατοχώρι

Δελτίο Τύπου από την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας

Ξενοδόχοι Πιερίας | Δηλώνουν κατηγορηματικά ενάντια στις ανεμογεννήτριες στο Ελατοχώρι

Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεση της στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου.

Η Ένωση μας, όντας ένωση επιχειρηματιών, ενθαρρύνει την υγιή επιχειρηματικότητα και την πράσινη ανάπτυξη, θεωρώντας ωστόσο πως η χωροθέτηση αντίστοιχων εγκαταστάσεων μπορεί και πρέπει να γίνεται σε κατάλληλη τοποθεσία, από τις αμέτρητες που διαθέτει η πατρίδα μας, ώστε να μην καταστρέφονται ήδη εγκατεστημένες επιχειρήσεις.

Η όποια ανάπτυξη πρέπει να αφορά το σύνολο της κοινωνίας μας, και όχι αποκλειστικά μία και μόνη επιχείρηση, η οποία χωροθετούμενη στο χιονοδρομικό κέντρο της Πιερίας φαλκιδεύει τον τουρισμό μας, καθώς και την τοπική ανάπτυξη, απασχόληση και οικονομία.

Το χιονοδρομικό του Ελατοχωρίου ολοκληρώθηκε μετά από επίπονες προσπάθειες πολλών χρόνων και το όνειρο όλων μας για 12μηνο Τουρισμό στην Πιερία προϋποθέτει την ύπαρξη και βιωσιμότητα του. Όπως ήταν φυσικό πέριξ του χιονοδρομικού αλλά και σε κοντινούς οικισμούς έχει αναπτυχθεί μια αξιόλογη χειμερινή – και όχι μόνοεπιχειρηματική δραστηριότητα. Πολλοί συνάδελφοι επιχειρηματίες με πολύ μόχθο και τον ανάλογο σχεδιασμό και προγραμματισμό έχουν αναλάβει τραπεζικές και άλλες υποχρεώσεις βασιζόμενοι στην υφιστάμενη κατάσταση. Σε περίπτωση διατάραξης αυτής, θα μπουν σε οικονομικές τουλάχιστον περιπέτειες μαζί με τις υπόλοιπες δυσάρεστες επιπτώσεις στην ευρύτερη κοινωνία.

Καλούμε τους πολίτες και φορείς της Πιερίας, να αντιταχθούν σθεναρά και ενεργά σε αυτήν την καταστροφική για τον τόπο μας εξέλιξη, συντασσόμενοι με την τοπική κοινωνία και τους επαγγελματίες της περιοχής.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα