ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη – Δολοφονία Άλκη | 3 Έλληνες και 1 Αλβανός οι συλληφθέντες – Αναζητούνται άλλοι 6

Θεσσαλονίκη - Δολοφονία Άλκη | 3 Έλληνες και 1 Αλβανός οι συλληφθέντες - Αναζητούνται άλλοι 6

Kαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Χαριλάου. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν τέσσερις νέες συλλήψεις, ενώ έχουν εκδοθεί ακόμα έξι εντάλματα σύλληψης. 

Έντεκα άτομα περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής στη δικογραφία για τη δολοφονική επίθεση στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος ‘Αλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του, 19 και 20 ετών.

Εκτός από τον 23χρονο που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, ένα 24ωρο μετά το φονικό, κι αναμένεται να απολογηθεί αύριο στον Ανακριτή, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας το προανακριτικό υλικό, προχώρησε τις τελευταίες ώρες στην ταυτοποίηση άλλων δέκα προσώπων για την υπόθεση, από τους οποίους ήδη οι τέσσερις συνελήφθησαν σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων που εξέδωσε ο ανακριτής.

Εντάλματα εκδόθηκαν και εις βάρος των υπολοίπων έξι ταυτοποιημένων προσώπων και διεξάγονται αναζητήσεις για τη σύλληψή τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τα στοιχεία ταυτότητάς τους ούτε για τον βαθμό εμπλοκής τους στη δολοφονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, από τους 4 συλληφθέντες οι 3 είναι Έλληνες (21,22 και 23 ετών) και 1 είναι Αλβανός (20 ετών). Στα υπόλοιπα έξι εντάλματα, ένα αφορά και τον 20χρονο που διέφυγε στην Αλβανία. Όλοι είναι νεαροί, σεσημασμένοι για επεισόδια οπαδικής βίας. Βάσει πηγών από την αστυνομία οι τέσσερις συλληφθέντες είχαν ηγετικό ρόλο στην επίθεση αλλά και στη Θύρα 4, στο σύνδεσμο που ήταν μέλη όπως και ο 23χρονος.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Μega είναι όλοι από τον σύνδεσμο που είναι και ο 23χρονος, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα. Επίσης εντοπίστηκε και το δεύτερο όχημα της επίθεσης, όπως και ο οδηγός του. Το ΙΧ το είχαν κρύψει σε πάρκινγκ στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η ΕΛΑΣ, όλοι τους ήταν παρόντες στη φονική επίθεση. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως στην επίθεση πήραν μέρος περίπου 12 άτομα τα οποία πήγαν στο σημείο με τέσσερα ΙΧ.

Όσον αφορά τους έξι που ανακοινώθηκε ότι ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην ίδια επίθεση και αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές προκειμένου να εκτελεστούν τα εις βάρος τους εντάλματα σύλληψης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ανάμεσά τους περιλαμβάνεται ένας 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία. Πρόκειται για το άτομο που πληροφορίες το τελευταίο 24ωρο ανέφεραν ότι διέφυγε στην πατρίδα του, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, εκδόθηκαν σήμερα δέκα (10) Εντάλματα σύλληψης.

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ήδη τέσσερις (4) εκ των εμπλεκομένων. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Πηγή: makthes.gr

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα