ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία “Ελπίς” – Βόρεια Ελλάδα | Δριμύ ψύχος και παγετός – “Καθαρή” η Πιερία

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία

Δριμύ ψύχος και ισχυρός παγετός συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, όπου όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού έχουν τεθεί σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίς», που πλήττει τη χώρα.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στις χερσονήσους της Σιθωνίας και της Κασσάνδρας, στηΧαλκιδική, χωρίς να αναφερθούν πάντως ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ τα σχολεία στις περιοχές αυτές θα παραμείνουν κλειστά σήμερα. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού κλειστά θα μείνουν επίσης τα σχολεία στους νομούς Κιλκίς, Φλώρινας και Καστοριάς, στους δήμους Εορδαίας, Παιονίας και σε περιφερειακούς δήμους της Θεσσαλονίκης (Λαγκαδά και Βόλβη).

Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το πρωί σε όλες τις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ στη Δυτική Μακεδονία επικρατούν συνθήκες ολικού παγετού.

Οι χαμηλότερες τιμές από την αρχή της ημέρας εντοπίστηκαν, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, στα χιονοδρομικά κέντρα Βόρας (Καϊμάκτσαλαν) στην Πέλλα, Σελίου Ημαθίας και Βασιλίτσας Γρεβενών, με τον υδράργυρο να δείχνει αντιστοίχως – 17,7, – 15,3 και – 15,2 βαθμούς Κελσίου.

Διψήφιες (αρνητικές) τιμές μετρήθηκαν στον ‘Αγιο Παύλο Ημαθίας ( – 14,3), στο Λαϊλιά Σερρών (- 13,7), στο Φαράγγι Φλώρινας (- 11,4) και στο Νευροκόπι Δράμας (- 10,5).

Με θερμοκρασίες υπό το μηδέν ξημέρωσε και η Θεσσαλονίκη, όπου το πρωί, στο κέντρο της πόλης, η θερμοκρασία έπεσε στους – 2 βαθμούς.

Με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας:

Χαλκιδική: Από το 55ο έως το 80ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Μουδανιών – Σάρτης και από το 80ο έως το 98ο χλμ Επαρχιακής Οδού Μουδανιών – Συκιάς

Ημαθία: Από το 89 έως το 98 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) και στα οδικά δίκτυα προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου & 3-5 Πηγαδίων

Πέλλα: Στο οδικό δίκτυο προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας

Κιλκίς: Λόγω υπερχείλισης παραπόταμου του Γαλλικού, κλειστό παραμένει από τον Δεκέμβριο, το τμήμα της επαρχιακής οδού Λειψυδρίου – Φαναρίου στο ύψος του Δ.Δ. Λειψυδρίου.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας