ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΥ | Η μετάλλαξη Όμικρον ίσως φέρει το τέλος της πανδημίας στην Ευρώπη

ΠΟΥ | Η μετάλλαξη Όμικρον ίσως φέρει το τέλος της πανδημίας στην Ευρώπη

Η μετάλλαξη Όμικρον, η οποία είναι πιθανόν να προσβάλει 60 εκατομμύρια Ευρωπαίους μέχρι τον Μάρτιο, έχει διαμορφώσει μία νέα φάση για την πανδημία της Covid-19 στην Ευρώπη και είναι πιθανόν να την φέρει κοντά στο τέλος της, εκτιμά ο διευθυντής της υπηρεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε.

«Είναι πιθανόν ότι η περιοχή πλησιάζει στο τέλος της πανδημίας», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χανς Κλούγκε απευθύνοντας ωστόσο έκκληση για προσοχή λόγω της προσαρμοστικότητας του ιού.

Μόλις υποχωρήσει το κύμα της Όμικρον που σαρώνει αυτή τη στιγμή όλη την Ευρώπη, «θα υπάρχει για αρκετές εβδομάδες και μήνες μια παγκόσμια ανοσία, είτε χάρη στο εμβόλιο είτε επειδή οι άνθρωποι μολύνθηκαν» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Επομένως, αναμένουμε ότι θα υπάρξει μια περίοδος ησυχίας πριν ο Covid-19 βρει τρόπο να επιστρέψει προς το τέλος του έτους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα επιστρέψει και η πανδημία».

Ωστόσο, δεν βρισκόμαστε σε «μία ενδημική φάση», προειδοποίησε. «Ενδημική σημαίνει (…) ότι μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί. Ο ιός αυτός (μας) έχει εκπλήξει περισσότερες από μία φορά. Κατά συνέπεια, οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί», επέμεινε ο Χανς Κλούγκε.

Πηγή: nst.com, ΑΠΕ-ΜΠΕ

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα