ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρία Σκλιοπίδου | Ζωή γεμάτη τέχνη

Ζωή γεμάτη τέχνη και αγάπη για τους καλλιτέχνες ήταν αυτή της Μαρίας Σκλιοπίδου, ιδιοκτήτριας της γνωστής σε όλη την Ελλάδα, gallery «Χρύσα»  που έφυγε στα 67 της χρόνια βυθίζοντας σε ανείπωτο πόνο την οικογένειά της. 

Γυναίκα με άποψη, καλλιτεχνικό όραμα και αισθητική η Μαρία Σκλιοπίδου συνέδεσε το όνομά της με τις σημαντικότερες εκθέσεις ελλήνων εικαστικών που έγιναν ποτέ στην Κατερίνη (Τσακίρης 1992, Καράς 1999, Μυταράς, 2004, Καλεβράς 2005, Χάρος 2005, Σάμιος 2006, Παπαφίλη 2006 κ.α). 

Χαρακτηριστικά της το αβίαστο χαμόγελο της, η μπάσα φωνή της, το ξεχωριστό στυλ  της αλλά και η πεισματάρικη ιδιοσυγκρασία της. Φτωχότερη η πόλη σήμερα, μεγάλη η απώλεια για τους ανθρώπους της αλλά και τον πολιτισμό του τόπου μας τον οποίο υπηρέτησε από το δικό της μετερίζι.

Στο γραφείο της στην γκαλερί, εκεί που πέρασε δεκαετίες ανάμεσα σε μερικά από τα πιο σημαντικά έργα καλλιτεχνών, διοργανώνοντας εκθέσεις σπάνιες για τα τοπικά δεδομένα , σήμερα βρίσκεται μόνο η φωτογραφία της, η αύρα της ωστόσο δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από τον χώρο που ταυτίστηκε μαζί της.

Καλό ταξίδι Μαρία! 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ι.Ν Θείας Ανάληψης στην Κατερίνης (15:00) την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου  2022. 

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα