ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διοίκηση ΓΝ Κατερίνης | Δεν μας ήρθε ποτέ παράπονο από τον καταγγέλλοντα

Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο αναφορικά με νοσηλεία ασθενούς στο Παθολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, η Διοίκηση του  Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης επισημαίνει τα εξής: 

Στο γραφείο του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, έως και σήμερα, δεν έχει κατατεθεί κανένα παράπονο ή αναφορά ιδιαιτέρως προβλήματος στην περίθαλψη από τον καταγγέλλων. Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση θα προβεί στη διερεύνηση του αναφερόμενου στα Μ.Μ.Ε. περιστατικού.  

 Εν μέσω της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει ο Νομός μας, η χώρα μας, αλλά και όλος ο πλανήτης, όπου το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, οφείλουμε να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία και να στηρίξουμε όλους τους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι οποίοι υπερέβαλλαν εαυτόν κάτω από πολύ δύσκολες και πρωτοφανείς συνθήκες εργασίας για τα ελληνικά και παγκόσμια δεδομένα. 

Οι προσπάθειες της Διοίκησης σε συνεργασία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας για ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό είναι συνεχείς και αδιάλειπτες, προκειμένου να εξασφαλίζονται οι καλύτερες και ασφαλείς συνθήκες περίθαλψης και νοσηλείας όλων των εξεταζόμενων και όλων των νοσηλευόμενων του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους αυτούς που σιωπηρά με την προσφορά τους θέλησαν να ενισχύσουν το προσωπικό του νοσοκομείου. 

Είμαστε στη διάθεση κάθε καλόπιστης υπόδειξης και κριτικής για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες του Νομού.  

Εκ της Διοίκησης

About the author

OM Newsroom

1 Comment

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

 • Πρόσφατα έζησα αντίστοιχη εμπειρία με αυτά που αναφέρονται από τον κύριο εκπαιδευτικό (στο άρθρο στο οποίο απαντάτε δηλαδη), όταν έκανε εισαγωγή ο πατέρας μου στο γενικό Αθηνών. Εργάζομαι νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο του NHS στο ηνωμένο βασίλειο και αυτό που καταλαβαίνω είναι πως η ιατρική και η νοσηλευτική δεοντολογία στην Ελλάδα είναι ενα κομμάτι που θέλει πολύ δουλειά.

  Αξιότιμε κύριε της διευθύνσεως, γνωρίζετε πολύ κάλα ποια είναι η αλήθεια κ αυτά τα οποία συμβαίνουν μέσα στα δημοσία νοσοκομεία – που χρόνια τώρα, δεν χρηματοδοτούνται από τις εκαστοτε κυβερνήσεις οι οποιες προάγουν την ιδιωτικοποίηση. Δεν χρειάζεται να έχει προηγηθεί κάποιο παράπονο η καταγγελία, είναι απολυτά γνωστό σε όλους όσουν έχουν βρεθεί σε μια παθολογική κλινική να δουν ηλικιωμένου δεμένους με γάζες στα κρεβάτια επειδή δεν υπάρχει προσωπικό για εποπτεία του ασθενούς.

  Σημειωτέων, δεν υπάρχει κανένας λόγος να λέει ψέματα ο άνθρωπος που καταγγέλλει το σύστημα στο άρθρο στο οποίο απαντάτε. Έξαλλου όπως αναφέρει, καταγγέλλει για αφύπνιση και για το κάλο των συνάνθρωπων μας.

  Είναι κομμάτι της δουλειάς σας σας να το ερευνήσετε, αν και με τα λύπη αμφιβάλλω πολύ για την ποιότητα της έρευνας που θα πραγματοποιήσετε.

  Εδώ θα ήθελα να παρακαλέσω τον άθρωπο που καταγγέλλει το σύστημα αν θέλει να μου γράψει το email του από κάτω να τον βοηθήσω να παραθέσει την ιστορία του στο ευρωπαίο κοινοβούλιο και όχι άπλα να καταγγείλει το γεγονός στην εσωτερική διοίκηση του νοσοκομείου. Η καταγγελία κάλο θα ήταν να κοινοποιηθεί σε οργανισμούς ανεξάρτητους του νοσοκομείου.

  Τέλος κάτι τελευταίο για τον κύριο της διοίκησης που απαντάει στο άρθρο της καταγγελίας, θα ήταν κάλο και ηθικά σωστό να συλλυπηθείτε τον συμπολίτη σας που προσφατα έχασε τον άνθρωπο του και να τον συγχαρείτε που βρήκε το θάρρος να μιλήσει και να καταγγείλει έστω και ετεροχρονισμένα την αδικοπραγία και την παρανομία που παρατήρησε. Θέλει θάρρος κάποιος να βγει κ να τα πει, ειδικά όταν συγχρόνως βιώνει την τον πόνο της απωλείας. Στην Ελλάδα χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους σαν αυτόν που κοινοποίησε το άρθρο με την καταγγελία και λιγότερους σαν εσάς με έλλειψη ενσυναίσθησης και συμπόνιας. Είναι κωμικοτραγικό που αντί να προωθείτε συμπεριφορές που προάγουν την ανθρωπιά και την δικαιοσύνη, εσείς πατρονάρετε έμμεσα τον καταγγέλλοντα ότι δεν παραπονέθηκε επίσημα ποτέ στο παρελθόν.

  Επίσης αυτή την καραμέλα της πανδημίας. Σας παρακαλώ, όλος ο κόσμος έζησε πανδημία, και στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαμε χειρότερες απώλειες λόγω της πανδημίας, δεν δέσαμε ανθρώπους στα κρεβάτια. Εάν θέλετε να λέγεστε Ευρώπη 2022 και όχι Ευρώπη του μεσαίωνα, καμιά πανδημία δεν δικαιολογεί την κακοποίηση ηλικιωμένου συνάνθρωπου μας.

  Ντροπή και όνειδος.

Πρόσφατα άρθρα