ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός | Προς παράταση τα μέτρα λόγω της Όμικρον – Συνεδριάζει η Επιτροπή

Η Επιτροπή θα σταθμίσει όλα τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση εάν μπορούν να αρθούν κάποιοι περιορισμοί από την ερχόμενη Δευτέρα

Κορωνοϊός | Προς παράταση τα μέτρα λόγω της Όμικρον – Συνεδριάζει η Επιτροπή

Οι αυξημένες εισαγωγές ασθενών  στις κλίνες covid, ο αριθμός των κρουσμάτων που παραμένει στα ύψη λόγω της μεταδοτικότητας της Όμικρον είναι οι δύο παράγοντες που θα βαρύνουν στη σημερινή εισήγηση της Επιτροπής που συνεδριάζει σχετικά με την άρση των μέτρων ή την παράτασή τους.

Η Επιτροπή θα σταθμίσει όλα τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση εάν μπορούν να αρθούν κάποιοι περιορισμοί από την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μόνο που ίσως προταθεί είναι να επανέλθει η μουσική στην εστίαση αλλά να συνεχίσει να λειτουργεί έως τις 12 ενώ για τα γήπεδα, είναι πιθανό να προταθεί μία μικρή αύξηση στη χωρητικότητα, δηλαδή να πάει από το 10 στο 20%.

Προς παράταση των μέτρων

Στο πλαίσιο αυτό, όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση αφού λάβει στα χέρια της την εισήγηση των ειδικών, θα αποφασίσει παράταση των υφιστάμενων μέτρων σε εστίαση και γήπεδα για μία ή δύο εβδομάδες και εν συνεχεία θα επαναξιολογήσει τα δεδομένα.

Παρά τις σκέψεις που υπήρχαν στην κυβέρνηση για την χαλάρωση των μέτρων, τόσο το κυβερνητικό, όσο και το επιστημονικό επιτελείο της χώρας μας φέρεται να αποφάσισε να δώσει μικρή -τουλάχιστον για αρχή- παράταση στα μέτρα προκειμένου να δουν πως θα εξελιχθεί η πορεία της πανδημίας και κυρίως εάν θα υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του ΕΣΥ.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στα σχολεία, με χιλιάδες ασυμπτωματικούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να εντοπίζονται, μέσω self test για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο.

Παράταση μιας εβδομάδας για τα περιοριστικά μέτρα

Με τα νέα δεδομένα η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών αναμένεται να καταλήξει σε παράταση του συνόλου των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star από κυβερνητικές πηγές:

  • Δεν υπάρχει συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων από την επόμενη εβδομάδα.
  • Η κυβέρνηση θα εισηγηθεί στην Επιτροπή την παράταση του ισχύοντος πλαισίου μέτρων.
  • Όπως λένε, η  τελική απόφαση  θα ληφθεί στην Επιτροπή.

Προφανώς αν οι ειδικοί συμφωνούσαν, σίγουρα και η κυβέρνηση θα ήθελε την άρση της απαγόρευσης της μουσικής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε πάντως ανοιχτό παράθυρο μόνο για σημειακές αλλαγές και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε ότι θα συζητηθεί το ζήτημα της μουσικής.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας