ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι θα γίνει αύριο (Δευτέρα 10/1) η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Έτσι θα γίνει αύριο (Δευτέρα 10/1) η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Με νέο υγειονομικό πρωτόκολλο ανοίγουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου τα σχολεία.

Η παραλλαγή Όμικρον είναι κυρίαρχη στη χώρα μας τόνισε μιλώντας σχετικά ο υπουργός Υγείας, αναφέροντας πως τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, με τρόπο ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σημείωσε πως «έχει τονιστεί η μεγάλη σημασία της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων».

Αναφερόμενη στην εντατικοποίηση των ελέγχων, είπε πως υπάρχουν τρεις βασικές αλλαγές:

– Η διενέργεια ενός επιπλέον δωρεάν self- test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων. Θα γίνουν δηλαδή τρία τεστ.

– Τα δωρεάν δύο self-test θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και καθηγητές.

– Σε περίπτωση κρούσματος, φεύγουμε από τη λογική του σταυρού, δηλαδή τα παιδιά που κάθονται κοντά στο θρανίο του μαθητή που βρέθηκε θετικός. Συγκεκριμένα, για όλους τους ανεμβολίαστους μαθητές του τμήματος θα διενεργείται ένα τεστ κάθε μέρα για πέντε ημέρες (δύο rapid και τρία self -test), ενώ για τους εμβολιασμένους ένα επιπλέον τεστ, εκτός των δύο self-test που ήδη πραγματοποιούν. Την ίδια ώρα, οι νοσήσαντες θα μπορούν να επιστρέψουν μετά από πενθήμερη καραντίνα και με αρνητικό rapid test.

Σε ό,τι αφορά στους εκπαιδευτικούς, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν και αυτοί πέντε τεστ σε πέντε ημέρες: Δύο rapid και ένα self-test, επιπλέον των δύο rapid test που ήδη κάνουν την εβδομάδα. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τρία δωρεάν self-test την εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι παραμένει το 50%+1 για το κλείσιμο μια τάξης σε περίπτωση κρουσμάτων της Covid-19. Επίσης, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και η αναστολή διενέργειας εκδρομών εξακολουθούν να ισχύουν.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας