ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη «σκιά» της Όμικρον η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην Πιερία

Στη «σκιά» της μετάλλαξης Όμικρον, που επελαύνει και στην Πιερία , τελείται σήμερα ο αγιασμός των υδάτων. Η ανησυχία για τα εκατοντάδες κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά στην Πιερία είναι αποτυπωμένη και στις σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων φορέων του νομού που φέρουν την ευθύνη της υγειονομικής θωράκισης όσων θα συμμετάσχουν στις σημερινές εκδηλώσεις των Φώτων.

Ήδη έχει ανακοινωθεί από το Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης ότι όσοι επιθυμούν να βουτήξουν στη θάλασσα για το σταυρό θα πρέπει προηγουμένως να υποβάλουν αρνητικό μοριακό ή ράπιντ τεστ στο λιμεναρχείο μέχρι και τις 9 το πρωί της 6ης Ιανουαρίου. 

Εντωμεταξύ με απόφαση της Μητρόπολης Κίτρους δεν θα πραγματοποιηθεί το έθιμο των Σίχνων στο Λιτόχωρο όπως και η κατάδυση του σταυρού στο Λάκο ενώ δεν θα τελεστούν αγιασμοί υδάτων σε στέρνες, συντριβάνια και δεξαμενές παρά μόνο σε θάλασσες και ποτάμια. 

Δεσπόζει η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην Παραλία Κατερίνης στις 13:00, μπροστά από τον Ι.Ν της Αγίας Φωτεινής όπου θα προεξάρχει της Λιτανείας και της Καταδύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος. 

Νωρίτερα και συγκεκριμένα 10:00-11:30 το πρωί ο Μητρόπολίτης Κίτρους θα τελέσει τον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πλαταμώνος και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο παρακείμενο λιμάνι.