ΚΟΙΝΩΝΙΑ

10 λεπτά ακριβότερος από σήμερα (1/1) ο καφές στα take away

Οι καταναλωτές θα επιβαρύνονται με ειδική εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος 4 λεπτών συν ΦΠΑ για το πλαστικό ποτήρι και άλλα τόσα για το καπάκι

10 λεπτά ακριβότερος από σήμερα (1/1) ο καφές στα take away

Ακριβότερος κατά 10 λεπτά θα είναι από σήμερα, 1η Ιανουαρίου, ο καφές take away για τους καταναλωτές.

Δηλαδή, οι καταναλωτές take away καφέ θα επιβαρύνονται με ειδική εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος 4 λεπτών συν ΦΠΑ για το πλαστικό ποτήρι κι άλλα τόσα για το καπάκι του. Με τον ΦΠΑ και τη στρογγυλοποίηση, η επιβάρυνση διαμορφώνεται στα 10 λεπτά.

Ωστόσο σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν αφορά κυπελάκια για ποτά ή περιέκτες τροφίμων για προϊόντα που πωλούνται συσκευασμένα από επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και για τα οποία δεν πραγματοποιείται πλήρωση στο σημείο πώλησης, όπως κυπελάκια γιαουρτιού και επιδορπίων, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επίσης, δεν αφορά κυπελάκια για ποτά ή περιέκτες τροφίμων που πωλούνται άδεια από επιχειρήσεις λιανικής πώλησης.

Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για την ειδική εισφορά και τον καφέ

Η ΑΑΔΕ έδωσε πρόσφατα διευκρινίσεις με εγκύκλιο της για την ειδική εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος ύψους 4 λεπτών που επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2022 σε πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης .

Η Αρχή τόνισε ότι η ειδική εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος ύψους 4 λεπτών συν ΦΠΑ επιβάλλεται χωριστά για το ποτήρι και χωριστά για το καπάκι και ευρύτερα, σε συνάρτηση με το πλήθος των πλαστικών τεμαχίων που συνθέτουν τη συσκευασία τροφίμων και ποτών

Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ αφορά στα παραστατικών πωλήσεων στα πλαστικά προϊόντα που διατίθενται ως συσκευασία των τροφίμων και των ποτών κατά την πώληση τους από τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, οι οποίες πωλούν τρόφιμα και ποτά.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα