ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Last Christmas των Wham | Ένας χωρισμός που έγινε ο ποπ ύμνος των Χριστουγέννων

Το πιο κλασσικό και ταυτόχρονα το πιο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι όλων των εποχών

Last Christmas των Wham | Ένας χωρισμός που έγινε ο ποπ ύμνος των Χριστουγέννων

Υπάρχουν τραγούδια για όλα τα γούστα, κλασσικές μελωδίες για χαλάρωση στο στολισμένο σαλόνι, είτε νεότερα, για να λάμψετε στο χριστουγεννιάτικο πάρτι. Όλα δημιουργούν μια μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο πνεύμα των ημερών.

Το «Last Christmas», το κλασικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι των Wham! που ηχογραφήθηκε αρχικά το 1984, εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυπαιγμένα τραγούδια όλων των εποχών.

10 Δεκεμβρίου 1984 και οι εμπορικοί πρίγκιπες της ποπ κυκλοφορούν το κομμάτι «Τα Τελευταία Χριστούγεννα». Η επιτυχία του είναι δεδομένη και είναι το μοναδικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι που θα μείνει στην ιστορία για το δακρύβρεχτο βιντεοκλίπ του. Το κομμάτι έχει γράψει ο Τζορτζ Μάικλ, που εισπράττει και όλα τα δικαιώματα.

Πρόκειται για ένα κομμάτι, που ενώ έκανε πάταγο σε πωλήσεις δεν έφτασε ποτέ στο Νο1 της Βρετανίας.

Το τραγούδι ουσιαστικά μιλάει για έναν επίπονο χωρισμό και όχι για τη χαρά των Χριστουγέννων – των οποίων έχει γίνει μουσικό σήμα κατατεθέν, και περισσότερο απο ποτέ μελαγχολικό με τον θάνατό του την βραδιά των Χριστουγέννων.

Στο τραγούδι δεν γίνεται καμιά αναφορά στον Άγιο Βασίλη, τους τάρανδους, τα έλατα, το χιόνι ή οτιδήποτε άλλο έχουμε συνδέσει με τα Χριστούγεννα.

Το τραγούδι μιλά απλά για ένα αποτυχημένο ειδύλλιο που απλά ξεκίνησε στις 25 Δεκεμβρίου, όταν ο Michael «έδωσε σε κάποιον την καρδιά του».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το επίσημο βίντεο του τραγουδιού στο YouTube έχει πάνω από 665 εκατομμύρια προβολές!

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα