ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας | “Από το εξωτερικό δεν θα έρθει ούτε ένας για τις γιορτές των Χριστουγέννων!”

Δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και επαγγελματιών του τουρισμού – Ξεκίνησαν οι πρώτες ακυρώσεις

Τουρισμός – Πιερία | Τα Χριστούγεννα από το εξωτερικό δεν θα έρθει ούτε ένας!

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των ξενοδόχων για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μετά την ανακοίνωση των προϋποθέσεων για είσοδο επισκεπτών στην Ελλάδα από το εξωτερικό (δες αναλυτικά ΕΔΩ) και την απαίτηση για PCR και rapid test, ανάλογα με την χώρα προορισμού, οι ξενοδόχοι της Πιερίας περιγράφουν με τα πλέον “μελανά χρώματα” τις προσδοκίες τους από την χριστουγεννιάτικη τουριστική σεζόν.

Τσιτλακίδης: “Από το εξωτερικό δεν θα έρθει ούτε ένας”

Με δηλώσεις του στο olympusmera.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης περιγράφει την τραγική κατάσταση: “Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι από το εξωτερικό δεν θα έρθει ούτε ένας” και αυτό την ώρα που οι πρώτες κρατήσεις έχουν αρχίσει να ακυρώνονται. “Είναι μεγάλο το κόστος των PCR και rapid tests για μια οικογένεια που θέλει να επισκεφτεί την περιοχή μας”, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο οι επισκέπτες του εξωτερικού να στραφούν σε άλλες τουριστικές αγορές όπου τα υγειονομικά πρωτόκολλα τους επιτρέπουν να μετακινηθούν με χαμηλότερο κόστος.

Όσον αφορά τις κρατήσεις από την εσωτερική αγορά ο κ. Τσιτλακίδης αναφέρει: “Σε ένα μεγάλο ποσοστό, άνω του 40% σήμερα, δεν πρόκειται για κρατήσεις αλλά για εκδήλωση ενδιαφέροντος μιας και δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να ακυρώσει την κράτηση την ημέρα της άφιξης. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει καν προκαταβολή”.

“Όλο το βάρος και πάλι θα πέσει στις last minute κρατήσεις” συμπληρώνει ο κ. Τσιτλακίδης.

Οι ακυρώσεις ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα – Τι λένε επαγγελματίες του τουρισμού

Η ανασφάλεια που έχει δημιουργήσει η μετάλλαξη του κορωνοϊού έχει ωθήσει – ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα – τόσο Βαλκάνιους, όσο και Δυτικοευρωπαίους τουρίστες, που είχαν προγραμματίσει να περάσουν τις ημέρες των χριστουγεννιάτικων γιορτών στην Πιερία, να προχωρήσουν σε ακυρώσεις των κρατήσεων τους.

Μετά την ανακοίνωση των νέων ταξιδιωτικών μέτρων οι ακυρώσεις “είναι εκτός ελέγχου”, όπως λέει ξενοδόχος της περιοχής. “Δεν προλαβαίνουμε να ακυρώνουμε τις κρατήσεις, την ώρα μάλιστα που βάσει των προκρατήσεων η πληρότητα που είχαμε ήταν υψηλή” σημειώνει μιλώντας στο olympusmera.gr, ενώ δηλώνει, ιδιαίτερα απογοητευμένος από την αιφνιδιαστική, όπως τη χαρακτηρίζει, κίνηση της κυβέρνησης.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας