ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανοίγει το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου 18 & 19 Δεκεμβρίου 2021 με ύψη χιονιού έως και ένα μέτρο

Η πρόσβαση γίνεται χωρίς αλυσίδες – Το πρωτόκολλο λειτουργίας

“Ποδαρικό” στο φετινό χειμώνα κάνει το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου στην Πιερία.

Το χιονοδρομικό κέντρο θα είναι ανοικτό το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Δεκεμβρίου 2021. Το σαλέ θα λειτουργήσει κατά διάρκεια του Σαββατοκύριακου και όποτε το χιονοδρομικό είναι ανοικτό.

Σε λειτουργία βρίσκονται και οι 5 αναβατήρες και τα ύψη χιονιού είναι 20 cm στη βάση, 35 cm στο μέσο και 60 cm στην κορυφή. Παράλληλα η ποιότητα του χιονιού χαρακτηρίζεται ως “φρεσκοπατημένο”.

Η πρόσβαση στην περιοχή γίνεται – προς το παρόν – χωρίς αλυσίδες όμως είναι απαιτούμενο τα οχήματα που προσεγγίζουν το χιονοδρομικό να έχουν μαζί τους αλυσίδες. Παράλληλα η ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς θεωρείται επιβεβλημένη.  

Από πλευράς Π.Ε. Πιερίας συνεχής είναι ο καθαρισμός του οδικού δικτύου για την ασφαλή προσβασιμότητα των επισκεπτών. Παράλληλα λόγω της κακοκαιρίας «Κάρμελ», που αναμένεται να πλήξει και την περιοχή, σε επιφυλακή βρίσκονται όλα τα απαραίτητα μηχανήματα έργου που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή πρόσβαση.

Δείτε ζωντανή εικόνα από το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου ΕΔΩ

Το πρωτόκολλο λειτουργίας

Σύμφωνα με την ομόφωνη εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, αναφορικά με το Πρωτόκολλο λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων, εγκρίθηκε η λειτουργία των κάτωθι υπό τους ακόλουθους όρους:

1. Οι χώροι εστίασης / chalet των χιονοδρομικών κέντρων να λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για την εστίαση σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους αντίστοιχα.

2. Τα καταστήματα των χιονοδρομικών κέντρων να λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για το λιανεμπόριο.

3. Οι ξενώνες/ξενοδοχεία των χιονοδρομικών κέντρων να λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για τα ξενοδοχεία.

4. Στους εξωτερικούς χώρους των χιονοδρομικών κέντρων (πίστες κλπ) να είναι υποχρεωτική η χρήση χειρουργικής μάσκας σε χώρους όπου υφίσταται συγχρωτισμός (π.χ. εκδοτήρια εισιτηρίων, χώροι αναμονής επιβίβασης σε αναβατήρες κλπ).

5. Για τους αναβατήρες των χιονοδρομικών κέντρων ισχύουν τα εξής:

· Για αναβατήρες ανοικτού τύπου, δεν υφίσταται κανένας περιορισμός.

· Για αναβατήρες κλειστού τύπου οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα συνεχούς φυσικού αερισμού, δεν υφίσταται κανένας περιορισμός, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιβαίνοντες φορούν υποχρεωτικά μάσκα και υφίσταται ο φυσικός αερισμός.

· Για αναβατήρες κλειστού τύπου οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα συνεχούς φυσικού αερισμού, δύνανται να χρησιμοποιούνται στο 50% της πληρότητάς τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιβαίνοντες φορούν υποχρεωτικά χειρουργική μάσκα. Εάν αφορά σε άτομα της ίδιας οικογένειας αποκλειστικά, δύναται να χρησιμοποιηθεί το 100% της πληρότητάς τους.

6. Στις σχολές χιονοδρομίας των χιονοδρομικών κέντρων, να είναι υποχρεωτική η χρήση χειρουργικής μάσκας σε χώρους όπου υφίσταται συγχρωτισμός. Τα δε καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, που αυτές πιθανώς διαθέτουν, να λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για το λιανεμπόριο και με επιπρόσθετη υποχρέωση η ενοικίαση ρουχισμού, μάσκας σκι και κράνους σκι να απολυμαίνονται πριν από κάθε νέα τους χρήση.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας