ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός | Οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα την περίοδο των εορτών – Τι ισχύει με μοριακό και rapid test

Στην δημοσιότητα η ΚΥΑ για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα – Τα μέτρα ισχύουν από τις 19 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τις 10 Ιανουαρίου 2022

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν για την είσοδο ταξιδιωτών στην ελληνική επικράτεια περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ που εκδόθηκε σήμερα.

Τα μέτρα αυτά έχουν στόχο να αποτραπεί κυρίως η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη Χώρα όλων των υπηκόων τρίτων κρατών από οποιοδήποτε σημείο εισόδου στη χώρα και με οποιονδήποτε τρόπο ή με οποιοδήποτε μέσο, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στην ελληνική Επικράτεια.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη χώρα ανεξαρτήτως αν είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει με κορονοϊό, οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Εναλλακτικά μπορούν να έχουν διαγνωστεί αρνητικοί σε έλεγχο με rapid test εντός 24 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Οι αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρίες καθώς και οι εταιρίες οδικών και σιδηροδρομικών μεταφορών υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα.

Αναλυτικά η ΚΥΑ εδώ. 

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας