ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης | Στη “μάχη” πέντε ιδιώτες γιατροί

Πέντε ιδιώτες γιατροί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης υποστηρίζοντας το δημόσιο σύστημα υγείας της Πιερίας που βιώνει ακόμη ένα σφοδρό κύμα της πανδημίας.

Πρόκειται για τρεις πνευμονολόγους, μία παθολόγο και έναν γενικό γιατρό  που εδώ και ένα μήνα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα δίνοντας «βαθιά ανάσα» στους υγειονομικούς του νοσοκομείου.

Οι τρεις πνευμονολόγοι (από τους πιο γνωστούς) της Κατερίνης, έθεσαν εαυτόν στη διάθεση του ΕΣΥ και υποστηρίζουν το πρόγραμμα των εφημεριών του νοσοκομείου ενώ το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην επίταξη  μίας παθολόγου και ενός γενικού γιατρού με συμβάσεις ενός μήνα οι οποίες ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες. 

Μεγάλη η πίεση στο νοσοκομείο 

Εντωμεταξύ μεγάλη είναι η πίεση που συνεχίζει να υφίσταται το νοσοκομείο Κατερίνης τόσο στην κλινική covid όσο και στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Η ΜΕΘ δεν έχει διαθέσιμα κρεβάτια ενώ ελάχιστες είναι οι κενές κλίνες στην covid του τρίτου ορόφου. 

Κατά μέσο όρο γίνονται 2 με 3 εισαγωγές την ημέρα ενώ υπήρξαν και ημέρες που το 24ωρο άγγιξε τις 8 με 10 εισαγωγές. 

Οι νοσηλευόμενοι είναι κατά κύριο λόγο ανεμβολίαστοι σε ποσοστό 85%. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες στην Πιερία σημειώθηκε μία μικρή ύφεση των περιστατικών που καταλήγουν στο νοσοκομείο.  

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας