ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλάκα Λιτοχώρου | Επιτακτική ανάγκη για ένα μεγάλο έργο

Σε απόγνωση επαγγελματίες & κάτοικοι της Πλάκας Λιτοχώρου μετά την τελευταία κακοκαιρία

Πλάκα Λιτοχώρου | Επιτακτική ανάγκη ένα μεγάλο έργο

Για ακόμη μία φορά η Πλάκα Λιτοχώρου δοκιμάστηκε από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή. Παρά τη μέτρια σφοδρότητά της στην Πιερία προξένησε ανυπολόγιστες ζημιές σε υποδομές και έκανε τη ζωή των ελάχιστων επαγγελματιών και κατοίκων που έχουν απομείνει ακόμα δυσκολότερη.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες η καταστροφή είναι μεγάλη. Επαγγελματίες ψαράδες που με μόνο όπλα τις βάρκες τους και τα δίχτυα τους ψαρεύουν στην περιοχή δεν έχουν μετά τις καταστροφές τη δυνατότητα να «ρίξουν» τη βάρκα τους στη θάλασσα για να βγάλουν τα προς το ζην.

Αγανάκτηση και απογοήτευση και μια μελέτη που αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από την Π.Ε. Πιερίας και με ένα δήμο που με «μπαλώματα», λόγω της ιδιάζουσας περίπτωσης στο ιδιοκτησιακό της περιοχής, προσπαθεί να συμμαζέψει την κατάσταση. «”Βαρέλι δίχως πάτο” είναι η περιοχή μας» δηλώνουν στο olympusmera.gr

«Εδώ μεγαλώσαμε, εδώ “επιχειρήσαμε”, εδώ ζούμε…» λένε με παράπονο στο olympusmera.gr, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μετά από κάθε κακοκαιρία φτάνουν στα όριά τους.

H αλήθεια είναι ότι η άλλοτε κοσμοπολίτισσα Πλάκα Λιτοχώρου έχει αφεθεί, χρόνια τώρα, στην τύχη της και στο έλεος των καιρικών φαινομένων. Καμία σοβαρή προσπάθεια δεν έχει γίνει για τον παραλιακό οικισμό του Λιτοχώρου που επί 2 δεκαετίες πρωταγωνίστησε στην τουριστική – και όχι μόνο – ζωή του τόπου.

«Μελέτες σε ανάλογες περιοχές με τη δική μας έχουν γίνει και άμεσα προχώρησε η κατασκευή» αναφέρουν στο olympusmera.gr και ζητούν ένα μεγάλο έργο που θα προστατεύει τις υπάρχουσες υποδομές.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα