ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη | Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αριστοτέλους

Θεσσαλονίκη | Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αριστοτέλους

Σε εορταστική ατμόσφαιρα υπό τη συνοδεία Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και ύμνων πραγματοποιήθηκε, απόψε, η φωταγώγηση του δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους. 

Σε μία όμορφη και γιορτινή εκδήλωση, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την μοναδική στιγμή, ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα και την πίεση της πανδημίας. Το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. 

 Στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση βρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων της πόλης και εταιρειών που μοιράστηκαν και στήριξαν μέσα από δωρεές το όραμα του δήμου Θεσσαλονίκης τα φετινά Χριστούγεννα: Η πόλη να είναι πιο φωτεινή και πιο γιορτινή παρά ποτέ. 

Το ρυθμό στη γιορτινή ατμόσφαιρα έδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης,με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της. 

Ευχές και αισιόδοξα μηνύματα έστειλε ο δήμαρχος Κωσταντίνος Ζέρβας, καθώς ευχαρίστησε τους ανθρώπους του δήμου,τους συνεργάτες αλλά και τους χορηγούς για την στήριξη τους. Την πλατεία και τον άξονα της Αριστοτέλους φωτίζουν φέτος περίπου 350.000 γιορτινά λαμπιόνια, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. 

 Στο μέσον της πλατείας Αριστοτέλους κυριαρχεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που έχει ύψος 18 μέτρων και προέρχεται από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής. Περιμετρικά του έχουν τοποθετηθεί σε συστάδες χαμηλότερα φυσικά έλατα, ενώ το εορταστικό σκηνικό συμπληρώνουν οι κόκκινοι πύργοι, οι οποίοι διαθέτουν φωτιστικό εξοπλισμό που ρυθμίζεται κεντρικά, ώστε να δημιουργεί μια συγχρονισμένη κίνηση φωτός. 

Στην πλατεία Αριστοτέλους έχουν στηθεί δύο σπιτάκια σκανδιναβικού τύπου, εκ των οποίων το ένα θα αξιοποιείται για κοινωνικές δράσεις, ενώ από το δεύτερο θα ακούγονται χριστουγεννιάτικες μελωδίες. 

 Περίπου 500 φυσικά δέντρα κοσμούν τα παρτέρια σε όλον τον άξονα της Αριστοτέλους, αποτελώντας πόλο έλξης για ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Διαβάστε περισσότερα >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα