ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός | Χειμωνιάτικο σκηνικό με πτώση θερμοκρασίας και χιόνια

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου – Τα πρώτα χιόνια σε χωριά Καστοριάς και Φλώρινας

Καιρός | Χειμωνιάτικο σκηνικό με πτώση θερμοκρασίας και χιόνια

Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας αναμένονται σήμερα, αλλά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν στα περισσότερα τμήματα.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Ήπειρο από 3 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 14 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 17 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19-21 βαθμούς Κελσίου. Πάντως σταδιακά η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Από τις μεσημεριανές ώρες στο Ιόνιο και από τις βραδινές ώρες στο Αιγαίοι οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα επίπεδα 5 έως 6 μποφόρ τοπικά.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές βροχές και γρήγορη βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς.

Από χθες το βράδυ έως τα ξημερώματα πυκνό χιόνι έπεφτε σε Νυμφαίο, Πισοδέρι, Κοτύλη Καστοριάς, στη Σαμαρίνα Γρεβενών και σε άλλες περιοχές.

Οι πρώτες πυκνές χιονοπτώσεις της χρονιάς σημιεώθηκαν από χθες το βράδυ σε Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο, λίγες ώρες πριν ο Νοέμβριος δώσει τη θέση του στον μ.ηνα των γιορτών, τον Δεκέμβριο.

Από χθες το βράδυ έως τα ξημερώματα πυκνό χιόνι έπεφτε σε Νυμφαίο, Πισοδέρι, Κοτύλη Καστοριάς, στη Σαμαρίνα Γρεβενών, καθώς και στο Σέλι Ημαθίας και το Μέτσοβο.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα