ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπείρα “έσπρωχνε” ναρκωτικά σε Λάρισα, Πιερία, Αθήνα – 12 συλλήψεις (φωτογραφίες)

Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και ΙΧ

Σπείρα "έσπρωχνε" ναρκωτικά  σε Λάρισα, Πιερία, Αθήνα - 12 συλλήψεις (φωτογραφίες)

Εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε Λάρισα, Αθήνα και Πιερία. Συνελήφθησαν 12 άτομα, 5 από τα οποία δυνάμει ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης . Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από μισό κιλό κάνναβης, 466 δισκία και 63 αμπούλες αναβολικών σκευασμάτων, 1 πιστόλι και 6 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα – Σε δωμάτιο οικίας 2 εκ των συλληφθέντων εντοπίστηκε πλήρης υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης με 35 δενδρύλλια κάνναβης μέσα σε γλάστρες

Εξακριβώθηκε, ύστερα από μεθοδική, εμπεριστατωμένη και πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, η εγκληματική δράση ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε Λάρισα, Αθήνα και Πιερία.

Συνελήφθησαν, σε Λάρισα και Αθήνα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, συνολικά 12 άτομα, από τα οποία 7 ημεδαποί άνδρες, 3 ημεδαπές και 2 αλλοδαποί άνδρες.

Σε βάρος 5 εξ αυτών, 4 ημεδαπών ανδρών και ενός αλλοδαπού, είχαν εκδοθεί ισάριθμα εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν.

Επιπλέον, ενός ακόμη αλλοδαπός αναζητείται δυνάμει εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του.

Τα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται οι συλληφθέντες αφορούν, κατά περίπτωση, παραβάσεις των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και περί όπλων, καθώς και της νομοθεσίας που περιλαμβάνει τα αναβολικά σκευάσματα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα άτομα της ομάδας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, της Αθήνας και κατά τους θερινούς μήνες στην παράλια περιοχή των νομών Λάρισας και Πιερίας.

Κατόπιν παραγγελίας της κας Ανακρίτριας, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -575,9- γραμμαρίων,
ποσότητα κοκαΐνης, βάρους -1,3- γραμμαρίων,
μικροποσότητα μείγματος κάνναβης και καπνού,
-2- τρίφτες,
-3- ζυγαριές,
-49- ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή,
-466- δισκία αναβολικών σκευασμάτων,
-63- αμπούλες αναβολικών σκευασμάτων,
-1- λειτουργικό πιστόλι με αποξασμένο αριθμό σειράς με το γεμιστήρα του, χωρίς φυσίγγια,
-1- καταγραφική συσκευή εικόνας με σχετική καλωδίωση,
το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ,
-10- κινητά τηλέφωνα,
-6- Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και -2- δίκυκλες μοτοσικλέτες, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα