ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΥ | Έκτακτη συνεδρίαση για να εξεταστούν οι πληροφορίες για τη νέα αφρικανική μετάλλαξη

Το στέλεχος B. 1.1.529 Sars-Cov-2, που πρωτοεμφανίστηκε σε Νότιο Αφρική και Μποτσουάνα, φαίνεται πως εξαπλώνεται γοργά, πιο γρήγορα από ότι αρχικά φαινόταν

ΠΟΥ | Έκτακτη συνεδρίαση για να εξεταστούν οι πληροφορίες για τη νέα αφρικανική μετάλλαξη

Έκτακτη σύσκεψη για να συζητηθεί το θέμα που έχει προκύψει με την εμφάνιση ενός νέου στελέχους του κορωνοϊού, το οποίο εντοπίστηκε αρχικά στη Νότιο Αφρική και την Μποτσουάνα, συγκάλεσε για αύριο, Παρασκευή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η μετάλλαξη B. 1.1.529 Sars-Cov-2 φαίνεται πως εξαπλώνεται γοργά, πιο γρήγορα από ότι αρχικά φαινόταν.

Τις τελευταίες ημέρες επιστήμονες και ειδικοί, όπως ο Τούλιο ντε Ολιβέιρα, επικεφαλής του Center for Epidemic Response and Innovation της Νοτίου Αφρικής είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για το νέο στέλεχος που φαίνεται πως διαθέτει ένα αριθμό ανησυχητικών μεταλλάξεων στη δομή του, οπότε είχαν ζητήσει έκτακτο συμβούλιο του ΠΟΥ.

Εκτιμάται πως περίπου το 90% των νέων κρουσμάτων στην περιοχή Γκαουτένγκ της Νοτίου Αφρικής, που περιλαμβάνει και το Γιοχάνεσμπουργκ, αφορούν το εν λόγω στέλεχος.

Στη συζήτηση θα τεθούν τα όποια επιστημονικά στοιχεία υπάρχουν αναφορικά με το ρυθμό μετάδοσης του νέου αφρικανικού στελέχους και η πιθανότητα να μην καλύπτεται από τα εμβόλια.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα