ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλυμπος | Άλυτος γρίφος η εξαφάνιση του 36χρονου καθηγητή – Το οδοιπορικό και οι μαρτυρίες

Ένα πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την εξαφάνιση του 36χρονου Κώστα Ιωαννίδη – Ο Όλυμπος που αγαπούσε κρύβει γρίφους που περιμένουν απαντήσεις…

Όλυμπος | Άλυτος γρίφος η εξαφάνιση του 36χρονου καθηγητή – Το οδοιπορικό και οι μαρτυρίες

Τα προσωπικά αντικείμενα του 36χρονου Κώστα Ιωαννίδη βρέθηκαν σκόρπια στον Όλυμπο, όπου συνήθιζε να πηγαίνει για ορειβασία. Τα ίχνη του πατέρα ενός αγοριού λίγων μόλις μηνών, χάθηκαν το Σάββατο 3 Ιουλίου. Ο Κώστας Ιωαννίδης που έμενε με τη σύζυγο και το παιδί του στην Καλλιθέα Πιερίας, ήταν λάτρης της φύσης και συνήθιζε να κάνει συχνά εξορμήσεις με τη γυναίκα ή και μόνος του.

Εκείνο το πρωινό, ζήτησε από τον πατέρα του να τον μεταφέρει έξω από το Λιτόχωρο, στη θέση Άγιος Ιωάννης του Ολύμπου για να ξεκινήσει την πεζοπορία. Ο πατέρας του θα τον έπαιρνε τη Δευτέρα από το σημείο όπου τον άφησε, στους πρόποδες του βουνού.

Την ημέρα εκείνη διεξαγόταν στον Όλυμπο ένας αγώνας υπεραντοχής, Olympus Mythical Trail. Μεγάλο μέρος της διαδρομής συνέπιπτε με την περιοχή όπου κινήθηκε ο αγνοούμενος. Στον αγώνα πήραν μέρος τουλάχιστον 128 αθλητές, αρκετοί από τους οποίους τον συνάντησαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Δύο ημέρες μετά, που σήμανε ο συναγερμός για την εξαφάνισή του, η ΕΜΑΚ εντόπισε τα πράγματά του διασκορπισμένα. Το αντίσκηνό του, που δεν είχε στήσει, το σακίδιο του, μέσα στο οποίο ήταν το κινητό του απενεργοποιημένο και το τάμπλετ του. Σε απόσταση εκατό μέτρων από τη σκηνή βρέθηκαν το καπέλο του που δεν έβγαζε ποτέ, η μπλούζα του και κάποιες φιάλες νερού.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας